המחזור ה-29 בליגה הספרדית המשיך הערב (שבת), עם ניצחון חשוב של ריאל מדריד שהתקשתה מול לגאנס, בעוד אתלטיקו מדריד התרחקה משמעותית מהיריבה העירונית וברצלונה אחרי תיקו עם אספניול.
ריאל מדריד – לגאנס 2:3
זה לקח לו קצת זמן להתאקלם בריאל מדריד, אבל אפשר לומד עכשיו בבטחה – קיליאן אמבפה מרגיש בבית. החלוץ הצרפתי עלה למאזן של 22 כיבושים הערב עם צמד ומהפך שסידר לריאל שלוש נקודות חשובות במאבק האליפות, כשהאלופה הספרדית נצמדה לברצלונה בפסגה. אמבפה כבש ראשון מהנקודה הלבנה בפאננקה, אבל מהפך מהיר של דייגו גרסיה ודני ראבה הימם את הברנבאו. ג'וד בלינגהאם הראה המון אופי עם פתיחת המחצית השנייה ונלחם כדי להשוות, והמילה האחרונה הייתה שייכת לצרפתי. בפעם הראשונה בקריירה, אמבפה כבש בכדור חופשי וסידר לריאל ניצחון שלישי ברציפות.
קיליאן אמבפה חוגג עם ג'וד בלינגהאם שחקני ריאל מדריד | אימג'בנק GettyImagesבפאננקה. אמבפה | אימג'בנק GettyImages
דקה 25: קיליאן אמבפה היה קרוב להכניע את מרקו דמיטרוביץ' בבעיטה חדה לפינה הרחוקה שפספסה במעט את המסגרת של לגאנס.
דקה 32: גול! 0:1 לריאל! ארדה גולר ספק הוכשל ברחבה והשופט הצביע על הנקודה הלבנה. אמבפה כבש בפאננקה ורץ לחגוג עם חבריו.
דקה 34: גול! לגאנס השוותה ל-1:1! הלם בברנבאו – בלאגן בהגנה של ריאל סידר לדייגו גרסיה שוויון מקרוב אחרי שפראן גרסיה שבר את מלכודת הנבדל.
דקה 41: גול! 1:2 ללגאנס! אוסקר רודריגס סידר לדניאל ראבה את המהפך המדהים בברנבאו עם סיומת לפינה הרחוקה.
הפתעה בברנבאו. לגאנס חוגגת | אימג'בנק GettyImagesהופעה אדירה שלו, אבל ריאל הסתבכה. בלינגהאם | רויטרס
דקה 47: גול! ריאל השוותה ל-2:2! השחקן הכי טוב על הדשא כבש – לחץ אדיר של הבלאנקוס גרם להרחקה מקו השער של דמיטרוביץ', אבל ג'וד בלינגהאם היה במקום והשווה עם הרבה נחישות.
דקה 54: ברהים דיאס כמעט הפך שוב את התוצאה לטובת ריאל, אבל הצליח לפגוע רק בקורה.
דקה 76: גול! 2:3 לריאל! המהפך הושלם – רודריגו הוכשל על סף הרחבה ואמבפה בכדור חופשי לפינה הקרובה החזיר את היתרון לבלאנקוס.
ראבה הפך | אימג'בנק GettyImagesהחזיר את ריאל לעניינים. בלינגהאם | אימג'בנק GettyImagesשער ראשון בקריירה בכדור חופשי. אמבפה | רויטרסעשה היסטוריה אישית, אבל זה לא הספיק. ססאר אספיליקואטה | אימג'בנק GettyImages
אספניול – אתלטיקו מדריד 1:1
ברצלונה לא מאירה פנים לקולצ'ונרוס. לפני הפגרה הם איבדו יתרון 0:2 והפסידו 4:2 לברצלונה אחרי קאמבק נדיר, והפעם יצאו עם נקודה בלבד מהביקור אצל אספניול. אתלטיקו איבדה בדקה ה-28 את רובין לה נורמן בגלל פציעה, אבל 10 דקות לאחר מכן עלתה ליתרון בזכות וולה אדיר של ססאר אספיליקואטה, שחגג שער בכורה במדי הקבוצה ובכלל ראשון בקריירה בליגה הספרדית. הארגנטינאים נכנסו במחצית השנייה במטרה להגדיל את התוצאה, אבל זה לא קרה ואז הגיע העונש. קלמון לנגלה גרם לפנדל וחאבי פואדו איזן עבור המארחת בדקה ה-71. אספניול נותרה ללא הפסד ביתי מאז אוקטובר (2:0 לסביליה) ואילו אתלטיקו מבינה שעם נקודה אחת בלבד מתשע האחרונות, קשה להישאר במאבק האליפות.
מה דעתך על הכתבה?