המהפכה באתלטיקו מדריד ממשיכה במלוא העוצמה. לאחר שכבר הוכרז על עזיבתם של אקסל ויטסל וססאר אספיליקואטה, ייתכן שגם אנחל קוראה יצטרף לרשימת העוזבים כשהמשא ומתן בעניינו נמצא בשלבים מתקדמים. אך אלה לא יהיו הפרידות היחידות.
לפי דיווח ב"אס", המשך דרכו של רודריגו דה פול במטרופוליטנו בספק. למרות חוזה עד יוני 2026, המשא ומתן על הארכת חוזהו מוקפא בשלב זה. הצדדים לא הגיעו להסכמה, למרות שזו הייתה אחת הסוגיות הבוערות לאורך העונה. ההנהלה כבר מקשיבה להצעות עבור אלוף העולם, אך הוא עצמו החליט להישאר.
כפי שדווח בעבר, השחקן היה שמח להמשיך בבירה הספרדית. תפקידו בקבוצה עבר מהפך מפתיע. העונה של דה פול לא עברה מתחת לרדאר. אחרי שלוש שנים ראשונות עם הרבה תקופות אפורות, הוא התפוצץ כ"מנוע הקטן" של דייגו סימאונה. באיטליה, שם עדיין יש לו מוניטין רב, רוצים להחזירו. למרות גילו (31 ממש בקרוב) ערכו ממשיך לעלות. מחירו לא יהיה מופרז, בהתאם לשוק הנוכחי, סביב 30 מיליון יורו.
מסעו של הארגנטינאי במדריד היה קשה, בלשון המעטה. תמיד תחת ביקורת, הואשם בכך שלא היה אותו שחקן שהוכיח את עצמו בנבחרת ארגנטינה. שם הוא אליל, אחד משחקני המפתח בזכייה במונדיאל. במדריד הוא קיבל יחס שונה, עד המפנה העונה.
כעת הוא אחד מעמודי התווך של סימאונה במרכז השדה לצד פבלו באריוס ומרקוס יורנטה. המספרים מוכיחים זאת – הוא שני בדקות משחק מבין הקשרים בקבוצה (3,214 דקות), רק מאחורי יורנטה (3,429 דקות). לכן עמדתו של השחקן ברורה: הוא רוצה להישאר באתלטיקו מדריד, נותרה לו עוד שנה בחוזה והוא רוצה למלא אותה. ב"אס" כתבו עליו: "הוא מאושר במדריד, מסתגל היטב לבירה ובחדר ההלבשה הוא אחד המובילים, אפילו מעל חלק מהוותיקים".
דה פול הגיע מאודינזה ב-2021, לאחר תשלום של 35 מיליון יורו עבור רכישתו. הוא שיחק 183 משחקים באדום-לבן של אתלטיקו, ועשוי לשחק עוד יותר אחרי מונדיאל המועדונים. צפוי קיץ ארוך במשרדי הנהלת הקבוצה. עם כל כך הרבה חזיתות פתוחות, ההנהלה רוצה לסגור במהירות את פרק העזיבות. "הסאגה של דה פול" תימשך בשבועות הקרובים. משיכת חבל בין השחקן למועדון שלא נראה שתסתיים, לפחות בטווח הקצר.
מה דעתך על הכתבה?