צ'אבי אלונסו נאלץ לחזור מפרישה: המצב החריג של ריאל מדריד

play
צ'אבי אלונסו מאמן באייר לברקוזן | Stuart Franklin
תיקתקנו, סיכום אירועי היום בספורט, 11.6 06:55

החוסרים של הבלאנקוס לקראת גביע העולם למועדונים הם לא רק עקב פציעות, כשהמועדון בחר לתת חופשה לשחקנים שיצאו למשחקי הנבחרות. התוצאה: רק שישה שחקנים בכירים זמינים, המאמן נאלץ להשתתף

(גודל טקסט)

מאמן ריאל מדריד, צ'אבי אלונסו, נאלץ להשתתף באימונים כשחקן פעיל בגלל מחסור חמור בכוח אדם – רק שישה שחקנים מהסגל הבכיר היו זמינים לאימון מלא.

זו תמונה לא שגרתית בכדורגל המודרני: מאמן עם אפוד אימון, משתתף באופן פעיל בתרגילים לצד שחקניו. כך מתחיל העידן החדש של צ'אבי אלונסו בריאל מדריד. הספרדי ה-43, שידוע בגישתו הייחודית והקרובה לשחקנים, נהג להשתתף מדי פעם בתרגילים – אך השבוע הוא עושה זאת כמעט מתוך הכרח.

צ'אבי אלונסו | Image Photo Agency

הסיבה פשוטה: מחסור חמור בשחקנים. להיעדרות המסיבית בגלל משחקי הנבחרות הצטרפה החלטה ספורטיבית לתת לשחקנים שיצאו למשחקים חופשה קצרה עד יום שישי. התוצאה – שבוע של "כוח אדם מינימלי" במתחם האימונים.

באימון האחרון עמדו לרשותו של אלונסו רק שישה שחקנים מהסגל הבכיר במאה אחוז כשירות: טיבו קורטואה, לוקאס ואסקס, ראול אסנסיו, פראן גארסיה, דני סבאיוס ורודריגו. המאמן הספרדי נאלץ להיות חלק פעיל בתרגילי המסירות ובתרגילי ההתקפה-הגנה, כשהוא מפגין כושר גופני מרשים וטכניקה שנשארה ב-DNA.

בסוף גם הוא מצא את הרשת. רודריגו עם ברהים דיאס | רויטרס

בהדרגה מתחילים להצטרף שחקנים נוספים: דויד אלאבה, פדריקו ואלוורדה ובראהים דיאס התאמנו כמעט אימון מלא, בשורות טובות לקראת משחק הפתיחה של גביע העולם למועדונים ב-18 ביוני מול אל הילאל. דני קרבחאל ואדר מיליטאו, שנמצאים בשיקום ממושך, מתקדמים באיטיות לקראת חזרה.

עשרה שחקנים מקבוצת המילואים גויסו לסייע. מנגד, ארבעה שחקנים עדיין פצועים: אנטוניו רודיגר, פרלאן מנדי, אדוארדו קמאבינגה ואנדריק. ההערכה היא שקמאבינגה יוכל להצטרף באמצע הטורניר, אולי לשלבים המתקדמים.

אדוארדו קמאבינגה לצד ג'וד בלינגהאם שחקני ריאל מדריד | GettyImages

תשעה שחקני נבחרות נעדרו עקב ההחלטה על החופשה הקצרה. טרנט אלכסנדר-ארנולד, דין הויסן, אורליאן טשואמני, לוקה מודריץ', ג'וד בלינגהאם וקיליאן אמבפה לא יתאמנו עד יום שישי. הם יספיקו לערוך אימון בודד לפני הטיסה לארצות הברית.

שלושה שחקנים אף לא יחזרו למדריד: אנדריי לונין, ארדה גולר ו-וינסיוס יצטרפו לקבוצה רק במיאמי, לאחר ששיחקו בצד השני של האוקיינוס. השלושה נסעו ישירות לארצות הברית, שם יוכלו לנוח עד יום שישי כמו שאר חבריהם לנבחרות, ויצטרפו לאימונים בשבת.

שחקני ריאל מדריד חוגגים | Jean Catuffe

המצב החריג הזה לא צפוי להימשך. מחר הקבוצה תנוח, וביום שישי, עם חזרת השחקנים הבינלאומיים, הנורמה תתחיל לחזור. אבל לרגע אחד, צ'אבי אלונסו הוכיח שהוא לא רק מאמן שמדבר – הוא מאמן שעושה, גם כשזה אומר לנעול נעלי כדורגל בגיל 43 ולהיות שחקן נוסף על המגרש.

עוד באותו נושא: צ'אבי אלונסו, ריאל מדריד

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי