יעקוף את פדרי: ספורטינג מצאה מחליף לגיוקרש, שיעשה היסטוריה

אלמריה אמנם לא הצליחה לעלות ליגה, אבל כלכלית היא פורחת. עם מכירתו של לואיס סוארס הקולומביאני תמורת 25 מיליון יורו, החלוץ יתייצב במקום השני ברשימת ההעברות היקרות בתולדות ליגת המשנה בספרד. שחקן ליברפול מעליו

(גודל טקסט)

אלמריה לא נמצאת בתקופת שיא מבחינה ספורטיבית. המועדון האנדלוסי, למרות המצב הכלכלי המצוין, לא הצליח לעלות לליגה הספרדית הראשונה בעונה שעברה, מה שהיווה מכה קשה ליציבות של הקבוצה.

הפרויקט של טורקי אל-שייח', כעת בניהולו של מוחמד אל-חריג'י, היה שאפתני מאוד. למעשה, לאלמריה היה אחד הסגלים היקרים ביותר בהיסטוריה האחרונה של ליגת המשנה בספרד, אך בעטה בדלי לאחר שנפלה בחצי גמר הפלייאוף מול ריאל אוביידו. כצפוי, עכשיו הגיע הזמן למכור.

לואיס סוארס הקולומביאני | GettyImages

לא רק כדי לאזן את המספרים בספרים, אלא גם בגלל השאיפות של רבים מהשחקנים. חלקם לא מוכנים להישאר בליגה השנייה עוד שנה, ואחרי מכירת מארק פוביל לאתלטיקו מדריד תמורת 16 מיליון יורו, כעת עשוי לעזוב השחקן הבולט ביותר שלה, אם כי לא בכל מחיר.

למרות שהתוצאות על המגרש לא היו חיוביות, המועדון שלא מפסיק להכניס ממכירת שחקנים עם פוטנציאל גדול. במובן הזה, אלמריה קרובה מאוד לבצע אחת המכירות הגדולות בהיסטוריה שלה. לפי "ספורט", האנדלוסים הגיעו להסכם עם ספורטינג ליסבון להעברת לואיס סוארס הקולומביאני, שינחת בפורטוגל כמחליף של ויקטור גיוקרש. המועדון הפורטוגלי ישלם 25 מיליון יורו עבור חלוץ שליגת המשנה בספרד הייתה קטנה מדי עבורו.

ויקטור גיוקרש, חלוץ ספורטינג ליסבון | GettyImages, Gualter Fatia

25 מיליון היורו הללו יהפכו את לואיס סוארס למכירה השלישית בגודלה בהיסטוריה של המועדון, רק אחרי אל בילאל טורה – שעבר לאטאלנטה ב-2023 כשאלמריה הייתה בליגה הראשונה תמורת 30.2 מיליון, ודרווין נונייס – שעבר ב-2020 לבנפיקה תמורת 34 מיליון יורו.

אבל לואיס סוארס לא רק ייכנס לרשימת ההעברות היקרות של אלמריה. ברגע שהפרידה שלו תהפוך לרשמית, הקולומביאני יהפוך להעברה השנייה הכי יקרה בתולדות הליגה השנייה. במקומות הראשונים שתי העברות של המועדון האנדלוסי, נונייס (34 מיליון) ולואיס סוארס עצמו (25 מיליון). במקום השלישי פדרי, שנמכר מלאס פאלמאס לברצלונה תמורת 23 מיליון יורו ב-2019.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי