המו"מ בין ויניסיוס לריאל מדריד התפוצץ, בספרד חוששים שיעזוב בינואר

ב"אס" ניתחו באופן מקיף את הסיבה לכך שהכוכב הברזילאי טרם האריך חוזה בקבוצה, ומייחסים זאת לירידה במעמדו מאז שאלונסו הגיע. החודשיים הקרובים יכריעו?

(גודל טקסט)

בעיתון הספרדי "אס" פורסם ניתוח נרחב על מצבו החוזי של ויניסיוס בריאל מדריד. לפי הפרסום, למרות חוזה עד 2027 וזכייה בפרס "דה בסט" בעונה שעברה, הכוכב הברזילאי נדחק במפתיע מתוכניותיו של המאמן צ'אבי אלונסו, מה שמעורר סימני שאלה בנוגע לעתידו במועדון.

ויניסיוס קיבל את הגעתו של קיליאן אמבפה והסכים לשנות את סגנון המשחק שלו: פחות חופש התקפי ויותר עבודה הגנתית. אלא שמעמדו בהרכב נפגע, והוא מוצא את עצמו לעיתים קרובות חולק דקות עם רודריגו.

ארדה גולר, ויניסיוס ג'וניור, קיליאן אמבפה, שחקני ריאל מדריד | GettyImages

הנתונים, מציין הדיווח, עדיין חד משמעיים: ריאל ניצחה בכל שלושת המשחקים בהם פתח העונה, ובשניים נוספים בהם עלה מהספסל השפיע ישירות – כולל הפנדל שהשיג מול מארסיי. גם מבחינה סטטיסטית, הברזילאי כן מספק מספרים טובים: בעונה שעברה כבש 24 שערים ובישל 9, ובעונות שלפניהן סיפק מספרים דומים – בין 22 ל-23 שערים ו-16 עד 19 בישולים בכל עונה.

לפי "אס", המגעים להארכת חוזהו נעצרו לאחר אליפות העולם למועדונים, כבר תחת הדרכתו של אלונסו. ויניסיוס אף הוריד באופן משמעותי את דרישות השכר שלו, אך הפערים מול ההצעה של המועדון נותרו גדולים. בפגישה האחרונה, כשהיה נדמה שהחתימה קרובה – המשא ומתן הוקפא.

ויניסיוס שחקן ריאל מדריד | אימג'בנק GettyImages, Image Photo Agency

בספרד הזכירו כי רק לפני שנתיים, כשנחתה במדריד הצעה אסטרונומית מהליגה הסעודית, ריאל כלל לא הסכימה לדון במכירה – עדות למעמדו המרכזי דאז, אחרי שהיה שחקן מפתח בליגת האלופות וזכה בתואר שחקן השנה בעולם.

ב"אס" ציינו כי כעת המועדון והשחקן נמצאים במבוי סתום. מצד אחד, ויניסיוס הביע רצון להישאר ולזכות בתארים נוספים עם ריאל. מצד שני, במועדון לא ממהרים לסגור חוזה ארוך טווח בשכר גבוה כל עוד לא ברור עד כמה הוא משתלב בתוכניות של אלונסו.

לעבודה. ויניסיוס | אימג'בנק GettyImages

במדריד מודעים לכך שאם ימשיך לקבל פחות דקות, ערכו בשוק יירד והאפשרות למכור אותו בקיץ הבא תיפגע. מנגד, אם לא יחתום על הארכה – קיים סיכון שיעזוב בחינם ב-2027. החודשים הקרובים יהיו קריטיים: אם המצב לא ישתפר, לא מן הנמנע שוויניסיוס יבחן עזיבה כבר בינואר. בשלב זה לא קיימות הצעות ממשיות מהפרמיירליג או מפריז סן ז'רמן, והכסף הסעודי הגדול כבר ירד מהפרק.

עוד באותו נושא: ויניסיוס, ריאל מדריד

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי