הקלאסיקו בין ריאל מדריד לברצלונה נפתח בסערת שיפוט כבר בדקה השנייה, כאשר השופט ביטל פנדל שנפסק לטובת ריאל מדריד לאחר בדיקת VAR. התקרית, שבה לאמין ימאל הכשיל את ויניסיוס, עוררה מחלוקת סוערת בקרב מומחי השיפוט והפרשנים בספרד. אחריה, קיליאן אמבפה הבקיע שער ענק בדקה ה-12 אך הוא נפסל בגלל נבדל.
פרז בורול, מומחה השיפוט של רדיו מארקה, הסכים עם ההחלטה המקורית לפסוק לפנדל: "אני חושב שהשחקן של ברצלונה היה פזיז ומנע מויניסיוס לסיים". לדבריו".
מנגד, איטורלדה גונזלס מ'קרוסל דפורטיבו' הציג גרסה שונה לחלוטין: "אין אופסייד, אבל במצב זה ויניסיוס פגע בלאמין ימאל כי לאמין הגיע ראשון, זה ויניסיוס שנכנס למרחב של ימאל".
גם בקרב הפרשנים היו דעות שונות. פולי רינקון תמך: "זה פנדל". לעומתו, ג'אבי בלבואה, שחקן ריאל מדריד לשעבר, הצהיר: "בשבילי, זה לא פנדל". ג'וטה ג'ורדי מ"ספורט" ביקר את השופט: "הבעיה היא הרצון של השופט לפסוק את הפנדל", בעוד מאנולו למה מ"קדנה קופה" טען: "בשבילי, זה פנדל ברור".
השער המבוטל של קיליאן אמבפה עורר זעם רב בקרב הפרשנים התומכים בריאל מדריד. בורול הסביר: "לא ניתן לאשר את השער של אמבפה. השחקן הצרפתי היה בנבדל וה-VAR ביטל אותו".
איטורלדה התייחס לביטול בחריפות: "כשכדור נכנס אפילו במילימטר, זה שער, ועם אופסייד זה אותו דבר. רוח החוק לא קיימת כששופטים את המצב הזה".
פולי רינקון היה נוקב יותר: "אני חושב שמה שעושים לכדורגל זה בושה", אלפרדו דורו התפוצץ: "אי אפשר לבטל שער בגלל זה! אי אפשר! שיעיפו את ה-VAR הביתה!"
מה דעתך על הכתבה?