דיווח דרמטי באחד הפודקסטים של "רדיו קטלוניה": ראפיניה, הגיע להבנות בעל פה עם המנהל הספורטיבי של ברצלונה, דקו, לפיהן אם ירצה, תתאפשר מכירתו לערב הסעודית לאחר מונדיאל 2026 בקיץ הקרוב. חוזהו של הקיצוני הברזילאי מסתיים ביוני 2028, אך ייתכן שהוא יעזוב מוקדם מהצפוי. אחרי פתיחה רעה למדי בברצלונה, הברזילאי בן ה-28 הפך לדמות מרכזית ואהובה בעונה שעברה, וביסס את מעמדו כאחד משחקני ההתקפה הטובים בעולם.
לפי הדיווח של צ'אבי קמפוס בפודקאסט "Barca Reservat", הפיתוי מערב הסעודית אינו חדש, אבל עדיין קיים. ראפיניה, אף על פי שחידש את חוזהו בעונה שעברה עד 2028, עשה זאת תוך הסכמה על תנאים בעל־פה עם המנהל הספורטיבי דקו, שיקלו עליו לעזוב במידה שיחליט לקבל אחת מההצעות הסעודיות לאחר שיסיים לייצג את ברזיל במונדיאל 2026.
קמפוס הסביר כי כאשר רפיניה חידש את חוזהו, כבר היו הצעות על השולחן: "יש לו חוזה עד 2028, הוא חידש בעונה שעברה, אך הפיתוי מערב הסעודית נמצא זמן רב על הפרק. וכאשר חידש, הוא כבר סיכם עם דקו ועם ברצלונה תנאים שיכולים להקל על עזיבה לערב הסעודית בקיץ הבא, ב-2026, אחרי המונדיאל".
קאמפוס הדגיש כי לא מדובר בהצעה אחת בלבד, אלא במספר מועדונים סעודיים שמפעילים לחץ כבד:
"הסכומים מסחררים. ההצעות מונחות על השולחן, וראפיניה אף דיבר על כך בפומבי".
במקביל, קמפוס הבהיר כי חיי היום־יום של ראפיניה בברצלונה מצוינים: "אני רואה אותו מאוד נינוח, מאוד משולב, מאוד מחויב. הכל פתוח. ההצעות קיימות, התנאים לעזיבה כבר סוכמו, וההחלטה הסופית תתקבל על ידי ראפיניה לאחר המונדיאל עם ברזיל – אם כי נכון להיום, אין כל דיון על עזיבתו. הוא מרוצה בברצלונה, אבל ".
רפיניה אינו עובד עם סוכן, וכל סוכנות שניסתה ליצור איתו קשר קיבלה את אותה תגובה: הוא לא רוצה שאף אחד ינהל משא ומתן על עזיבה.
העונה המדהימה של הברזילאי ב-2024/25, שבה כבש 34 שערים ובישל 26 נוספים, הובילה את ברצלונה לטרבל. אחרי שהתמודד עם פציעה לאחרונה, הוא מתחיל לצבור תנופה מחדש כדי למלא תפקיד מכריע במחצית השנייה של העונה.
מה דעתך על הכתבה?