מאמן העבר האגדי, פאביו קאפלו, בחר רונאלדו נזאריו לכדורגלן המוכשר ביותר שהוא אימן במהלך הקריירה העשירה שלו, למרות שהראה לו בסופו של דבר את הדרך החוצה מריאל מדריד. קאפלו, שאימן גם את מילאן, יובנטוס ונבחרת אנגליה, סיפק הצצה מרתקת לעבודה עם הברזילאי.
בריאיון שהעניק ל"מארקה", הוא התייחס בכנות לתקופה המרכבת עם החלוץ הברזילאי בבירת ספרד. "הכדורגלן הכי טוב שאי פעם אימנתי הוא רונאלדו, הברזילאי," הצהיר. עם זאת, קאפלו הצביע על לא מעט בעיות באורח החיים של החלוץ: "הוא אהב את החיים, אולי יותר מדי לפעמים, ולא ממש אהב לשמור על המשקל שלו. לכן בסופו של דבר דחפתי אותו החוצה מריאל מדריד".
למרות המתיחות בין השניים, קאפלו הביע הערכה גדולה לכישלרון של רונאלדו. "אם תשאלו אותי מי השחקן הכי טוב שהכרתי, זה הוא – ללא שום היסוס, ובפער גדול," הוסיף.
בקיץ 2006 חזר קאפלו לקדנציה שנייה בריאל מדריד, במטרה להשיב את המועדון לימי הזוהר לאחר שלוש עונות מאכזבות. עם מינויו של רמון קלדרון לנשיא, צירפהו הבלאנקוס גם את החלוץ רוד ואן ניסטלרוי ממנצ'סטר יונייטד – למרות שרונאלדו הברזילאי עדיין היה חלק מהסגל. זו הייתה תחילת הסוף של אחד הכוכבים הגדולים של עידן הגלאקטיקוס.
רונאלדו עבר למילאן, בעוד קאפלו הפך את ואן ניסטלרוי לחלוץ המרכזי שלו. למרות הדרמה הפנימית, ריאל מדריד הצליחה לזכות באליפות, אך קאפלו פוטר בסיום העונה. כך הסתיימו דרכיהם של המאמן והכוכב הברזילאי במועדון – שניהם מחוץ לריאל מדריד עד סוף 2007.
מה דעתך על הכתבה?