ניקולא אנלקה חשף כי היה קרוב מאוד לחתום בברצלונה בסוף שנות ה-90, אך המעבר מעולם לא יצא לפועל. חלוץ העבר הצרפתי סיפר על כך בריאיון ל"ספורט" במסגרת טורניר שחקנים צעירים שנערך בברצלונה.
מאז פברואר מתקיים בעיר טורניר בשם "Students Nations World Cup", שמפגיש ספורטאים צעירים ממדינות שונות. את התחרות יזם לני אברה, בנו של פטריס אברה, במטרה לקדם ספורט חצי מקצועני. לצדו של אברה הבן משתתפים גם כמה מחבריו לשעבר של אביו, בהם רובר פירס, פול פוגבה ואנלקה.
בריאיון שהעניק אנלקה ל"ספורט" סיפר כי היה קרוב להצטרף לברצלונה בעונת 1996/97, כאשר היה רק בן 18 ושיחק בפריז סן ז'רמן. באותה תקופה משך החלוץ הצעיר עניין מצד מספר מועדונים גדולים באירופה.
"כן, הייתי מאוד קרוב", אמר אנלקה. "הייתה לי הזדמנות להגיע לברצלונה כשהייתי צעיר ושיחקתי בפ.ס.ז'. אבל בסופו של דבר חתמתי בארסנל ועברתי לאנגליה בפברואר של אותה שנה עם ארסן ונגר".
ארסנל שילמה אז מעט פחות ממיליון יורו כדי לצרף את אחד הכישרונות המבטיחים של התקופה. בברצלונה, שאותה אימן אז בובי רובסון, חיפשו חלוץ שיכול לשחק לצד רונאלדו הברזילאי, שהיה אז בשיאו.
בהמשך הקריירה כן הגיע אנלקה לליגה הספרדית, אך דווקא ליריבה הגדולה. ריאל מדריד שילמה כ-35 מיליון יורו לארסנל כדי להחתימו. "אחר כך קיבלתי הזדמנות לשחק בריאל מדריד, ושם חתמתי כדי לשחק בספרד", סיפר הצרפתי.
מה דעתך על הכתבה?