ברצלונה קיבלה בשורות קשות בנוגע לפרנקי דה יונג. הקשר ההולנדי סובל מקרע מלא ברצועה הצידית הפנימית בברכו הימנית, פציעה שצפויה להצריך ניתוח ולהשבית אותו למשך חמישה עד שישה חודשים – כחודשיים יותר מההערכה הראשונית. על פי דיווח ב"אס", במועדון לא מצפים לראותו חוזר למגרשים לפני ינואר 2027.
עבור האנזי פליק מדובר במכה משמעותית, שכן דה יונג נחשב לאחד מעמודי התווך בקישור של ברצלונה. בעקבות הפציעה, המנהל המקצועי דקו ואנשי המועדון יצטרכו לבחון מחדש את התוכניות לעונה הקרובה, לרבות האפשרות למכור את מארק קסאדו. עם זאת, לעמדה האחורית בקישור קיימות חלופות – מארק ברנאל, גאבי, אריק גרסיה ואנדראס כריסטנסן.
במקביל, בברצלונה כועסים על האופן שבו התנהלה נבחרת הולנד סביב הפציעה. לפי הדיווח, במועדון משוכנעים כי דה יונג שיחק כשהוא פצוע במשחקה האחרון של הנבחרת מול מרוקו, נשאר על כר הדשא במשך 110 דקות ואף קיבל זריקה לפני ההתמודדות כדי להקל על הכאבים. ברצלונה, כך נטען, לא קיבלה כל עדכון בנושא בזמן אמת.
החשש גבר כאשר דה יונג הגיע במפתיע למתחם האימונים של ברצלונה ב-13 ביולי כדי לשוחח עם פליק ולעבור בדיקות ראשוניות. הברך הייתה נפוחה עד כדי כך שהצוות הרפואי לא הצליח להשלים את הבדיקה, והסריקה המקיפה נדחתה בארבעה ימים. כבר אז עלה חשד לפגיעה ברצועה, ובהמשך אושר כי מדובר בקרע מלא.
בחדר ההלבשה של ברצלונה קיימת תחושה שהמקרה נוהל ברשלנות. במועדון סבורים כי המאמן ההולנדי אפשר לדה יונג להמשיך לשחק גם בהארכה אף שהיה מודע לפציעה, כי הצוות הרפואי לא סיפק הגנה מספקת וכי גם השחקן עצמו דחק את גופו מעבר לגבול, למרות שהבין את הסיכונים.
ברצלונה צפויה לקבל פיצוי כספי מפיפ"א בעקבות הפציעה. מאחר שמדובר בהיעדרות ארוכת טווח של יותר מארבעה חודשים, המועדון עשוי להיות זכאי לתשלום של עד 3 מיליון יורו.
מה דעתך על הכתבה?