זה מסתבך: הקבוצה שלא יכולה לארח באצטדיונה הביתי מסרבת לטפל בו

קהילת מדריד הגישה תלונה למשטרה, לאחר שלטענתה ראיו וייקאנו מנעה כניסת צוותי תחזוקה לאצטדיון ואייקאס. "כל יום שהקבוצה לא תשחק בבית יהיה באחריות ההנהלה", הזהיר השר האזורי

(גודל טקסט)

המתיחות בין קהילת מדריד לראיו וייקאנו עלתה שלב, לאחר שהשלטון האזורי הגישה תלונה למשטרה הלאומית נגד המועדון, בטענה שמנע מצוותי תחזוקה להיכנס לאצטדיון וייקאס ולהתחיל בעבודות דחופות, כך לפי דיווח ב"מארקה".

בדיווח נטען כי לדברי הרשויות, בכירי המועדון, ובהם סגן הנשיא וראש המחלקה המשפטית, סירבו לאפשר את כניסת אנשי המקצוע שנשלחו לבצע עבודות פיקוח, בדיקה ותחזוקה. הטכנאים – המתמחים בגינון, חשמל, אינסטלציה, מיזוג ואוורור – הגיעו לאצטדיון בשעות הבוקר, אך נאלצו להסתפק בעבודה במבנה סמוך. רק צוות הגינון נותר מחוץ לאצטדיון, בהמתנה לאישור להיכנס ולטפל בכר הדשא.

אצטדיון וייקאס | Getty images

"זו תמיד הייתה דרך הפעולה של המועדון, והיא זו שהורסת את התדמית והמוניטין של ראיו וייקאנו ושל האצטדיון", אמר שר התרבות, התיירות והספורט של קהילת מדריד, מריאנו דה פאקו סראנו.

ב"מארקה" דווח כי המועדון אף נקט בניסיון נוסף למשוך זמן, כאשר ביקש מהממשל בכתב מסמכים שכבר נשלחו אליו באופן אלקטרוני.

השר הזהיר כי "מהרגע הזה, כל יום שבו הקבוצה לא תוכל לשחק באצטדיונה יהיה באחריות הנהלת המועדון", והבהיר כי האחריות לעיכוב בחזרת הקבוצה לאצטדיון מוטלת על ראשי ראיו וייקאנו.

שחקני ראיו וייקאנו חוגגים | GettyImages, Diego Souto

העימות בין הצדדים מגיע יום בלבד לאחר שקהילת מדריד השעתה באופן זמני את זיכיון ההפעלה של אצטדיון וייקאס, בעקבות ביקורת טכנית שחשפה ליקויים חמורים בתחום הבטיחות, התחזוקה והעמידה בדרישות הרגולציה. בעקבות ההחלטה חזר האצטדיון לשליטת השלטון האזורי, עד להשלמת התיקונים הנדרשים.

לפי הדו"ח הטכני, נמצאו ליקויים במערכות ההגנה מפני שריפות, במערכות החשמל, בתנאי ההיגיינה והתברואה ובתחזוקה הכללית של המתקן – כשלים שלדברי הרשויות מסכנים את בטיחות המשתמשים. בשל כך, ראיו וייקאנו עלולה לפתוח את העונה הקרובה מחוץ לאצטדיון וייקאס, עד שהסכסוך ייפתר והשיפוצים יושלמו.

עוד באותו נושא: ראיו וייקאנו

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי