תקופת ירח הדבש של אנדריק בצרפת עושה רושם שהסתיימה – ובאופן חד. לאחר פתיחה נהדרת במדי ליון, הברזילאי המושאל מריאל מדריד מצא את עצמו בלב הסערה בעקבות הופעה חלשה בהפסד אתמול (ראשון) 3:1 לשטרסבורג. החלוץ בן ה-19, שנראה עד לאחרונה בלתי ניתן לעצירה בליגה הצרפתית, ספג ביקורת חריפה במיוחד ממאמן נבחרת צרפת לשעבר, ריימונד דומנק.
דומנק, ששימש כפרשן המשחק בטלוויזיה הצרפתית, לא חסך במילים ותקף את קצב העבודה והמשמעת הטקטית של הברזילאי הצעיר. לדבריו, אנדריק היה נוכח-נפקד לאורך המשחק ולא סיפק את המענה שמאמנו פאולו פונסקה היה זקוק לו כשהמשחק הסתבך: "הוא באמת היה צריך לרדת, הוא היה חסר תועלת על המגרש ולא סיפק שום פתרונות. ליון אכזבה אותי קצת, אנדריק במיוחד. כל שחקני ההתקפה חייבים לעשות עבודה הגנתית אמיתית, להציע פתרונות ולהוסיף עומק – הוא לא עשה אף אחד מהדברים האלה".
המאמן הוותיק הצביע גם על חוסר ריכוז של הברזילאי במהלך שהוביל לשער השני של שטרסבורג: "בשער השני הוא נשאר חמישה מטרים מהמהלך – הוא פשוט צפה. הוא לא מציע אופציות לעומק, וכשהכדור אצלו הוא פשוט מאבד אותו. לפעמים הוא רק מקפיץ את הכדור קדימה או מחזיק בו יותר מדי. בכנות, העובדה שהוא נשאר על המגרש לאורך כל המשחק הייתה מאכזבת".
פונסקה עצמו ניסה לשמור על ביקורת קולקטיבית, אך הודה כי צפויה שיחה אישית עם אנדריק. החלוץ הצעיר חזר להרכב לראשונה מאז הכרטיס האדום מול נאנט, והמאמן ציפה ליותר מהשחקן שכבש חמישה שערים בארבע הופעותיו הראשונות במועדון: "אני לא רוצה להצביע על אף אחד, לאף שחקן לא היה משחק טוב. אני הולך לדבר איתו. אני צריך לראות מה הוא היה יכול לשפר במשחק שלו, אבל אני עושה זאת אחרי כל משחק. היום כל השחקנים שיחקו באותה רמה – שהייתה שונה ממה שהצגנו קודם לכן".
מה דעתך על הכתבה?