צחוק הגורל הוא ששני המאמנים הרשומים על הכישלון הכי גדול העונה מתחלפים בצ'לסי החל מיום שני. אגב, חוס הידיניק שיהיה היום ביציעי "סטמפורד ברידג'" החמיץ הזדמנות לעשות היסטוריה ולסגור מעגל, כי משחקו האחרון עם צ'לסי בקדנציה הקודמת היה נגד סנדרלנד.
ז'וזה מוריניו רשום על הפלופ הכי גדול בכדורגל העולמי השנה. מנג'ר שזכה באליפות הפרמיירליג פוטר אחרי שבעה חודשים בבושת פנים מקבוצה שמרוחקת נקודה מהירידה. אלא שמחליפו הזמני רשום על הפלופ השני הכי גדול שנרשם ב-2015. חוס הידינק קיבל את המפתחות לאמן את נבחרת הולנד שסיימה שלישית במונדיאל 2014. הוא החליף את לואיס ואן חאל והצעיד את הולנד לאחד הכישלונות הכי גדולים שלה אחרי הפסדים לטורקיה, צ'כיה ואיסלנד. הוא אומנם פוטר באמצע הקמפיין של מוקדמות היורו 2016, אבל דני בלינד שירש אותו קיבל נבחרת הרוסה שלא הצליחה להתרומם מהקרשים ולראשונה ה"אורניה" לא תשחק בטורניר גדול מאז מונדיאל 2002. אגב, אז אימן אותה, לואיס ואן חאל, עוד מאמן שנמצא על המוקד.
- הידינק: "רוצה לדעת הכל לפני שאני חותם בצ'לסי"
- אברמוביץ' לשחקנים: "אתם אשמים בפיטוריו של מוריניו"
- הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ספורט1
אז למה בחר אברמוביץ' במאמן בן 69 שכבר נראה בסוף הקריירה שלו (ולא כמו אלכס פרגוסון שפרש בשיאו)? אפשר לומר שהידינק היום הוא "סבא חביב" שהיה צריך לשבת בבית ואולי לכתוב ספר זיכרונות. שאלה טובה. אולי בגלל שרומן בוטח רק שמי שהוא מכיר. לא היה אפשרי להביא כעת מנג'ר קבוע שהוא רוצה (פפ, דיגו סימאונה או אחרים). הוא בחר מישהו שכבר עבד תחתיו ב-2009 כשהחליף את לואיס פליפה סקולארי כמנג'ר הבלוז וזכה בגביע האנגלי עם צ'לסי. באותה עת הידינק היה בשיאו. הוא אימן את נבחרת רוסיה, קיבל משכורת עתק מאברמוביץ' שמימן את החתמתו ואיש לא היה יכול להתנגד להחלטה שלו לתת לו את המפתחות בעודו מאמן גם נבחרת במקביל.
אברמוביץ'. אוהב את המוכר (gettyimages)
הידינק בשיאו יכול מאוד לעזור לצ'לסי. יש לו ניסיון וזה דבר חשוב מאוד במצב של צ'לסי. התפקיד שלו יהיה להרגיע את השטח ולתת לשחקנים לשפר את ביצועיהם, אבל הוא דרש קודם כל את התמיכה שלהם במשימה שלו.
אבל מאז הידינק עזב את צ'לסי הקריירה שלו היא בקו ירידה בלבד. הוא לא הצליח להעלות את רוסיה למונדיאל 2010 אחרי הפסד לסלובניה 1:0. כשהכישלון גרם לפיטוריו. לאחר מכן מונה למאמן טורקיה, אבל נכשל בהעלאת הנבחרת ליורו 2012 אחרי הפסד בשני משחקי פלייאוף נגד קרואטיה. בטורקיה האשימו את הידינק שלא הבין את המנטליות המקומית וגרם להם לשחק כדורגל שבלוני. טענו שהרוויח סכומי עתק ולא הסכים אפילו להתגורר בטורקיה.
הג'וב הבא שלו היה אימון אנז'י מחצ'קלה הרוסית שהחתימה אותו אחרי שהמועדון נרכש על ידי איש עסקים מליונר. בשנה השנייה שלו כמאמן הקבוצה סיים במקום השלישי בליגה, אבל ניוקאסל הדיחה אותו ברבע גמר הליגה האירופית בפעם הראשונה בהיסטוריה בה הופיעה הקבוצה במפעל. במחזור השני של עונת 2013/14 הוא הפסיד בליגה והתפטר באופן מפתיע בטענה שהשלים את המשימה שלו לפתח את הקבוצה.
הידינק וקרלוס. משימה שלא הושלמה (gettyimages)
היו גם להידינק ימים יפים יותר. רגע גדול כמאמן היה ללא ספק במונדיאל 1998 כאשר אימן את הולנד בפעם הראשונה והוליך אותה למשחק על המקום השלישי בו הפסיד לקרואטיה. הוא פספס את הגמר אחרי שניצח את ארגנטינה 1:2 ברבע הגמר ונכנע לברזיל של מאריו זאגלו רק בפנדלים. הולנד עם האחים דה בור ופטריק קלייברט שהיה אז בשיאו הציגה את הכדורגל היפה בטורניר יותר, אפילו יותר מהזוכה צרפת.
הידינק היה אז מאמן קשוח שפרסם ספר חוקים לשחקני הולנד. בין השאר אסר עליהם להתראיין בטיסות אחרי שטען מאוחר יותר: "השחקנים היו שותים כוס יין אחת או שתיים בטיסות ואז מדברים שטויות עם עיתונאים. רציתי למנוע זאת".
הוא אימן גם את איינדהובן, פנרבחצ'ה, ולנסיה, ריאל מדריד ובטיס. עוד הצלחה גדולה שלו היתה עם נבחרת אוסטרליה איתה העפיל למונדיאל 2006 למרות במקביל אימן את איינדהובן. הוא ניצח בפלייאוף את נבחרת אורגוואי החזקה ולקראת המונדיאל הסלוגן של הסוקרוס היה: "אין חוס, אין תהילה" (בפארפרזה על משפט מפורסם אחר). הוא החליף את פראנק פארינה מיודענו בתפקיד וייצב את הגנת אוסטרליה. יוהאן נייסקנס האגדי היה אז עוזרו יחד עם גראהם ארנולד עוד שחקן עבר המוכר לנו ממפגשי ישראל נגד אוסטרליה. הנבחרת עלתה לראשונה מעבר לשלב הבתים במונדיאל, אבל הפסידה לאיטליה 1:0.
נבחרת אוסטרליה למונדיאל 2006. זוכרים את הידינק לטובה (gettyimages)
אין ספק שרגע השיא שלו בקריירה היה עם נבחרת דרום קוריאה שאירחה ביחד עם יפן את מונדיאל 2002. בתוך כמה שבועות הפך הידינק לאיש הכי פופולארי בדרום קוריאה וקיבל בונוסים ענקיים ואזרחות כבוד קוריאנית אחרי שהוליך את הנבחרת למקום רביעי. איש בדרום קוריאה לא ציפה להצלחה מסחררת כזאת. התגובות היו היסטריות.
הקוריאנים דומים במידה רבה ישראל. הם מאוד חמים לכאן או לכאן והצלחה כזאת הפכה את הידינק לגיבור שלהם. הוא קיבל במתנה וילה באחד האיים של דרום קוריאה, טיסות חינם לכל החיים עם חברת התעופה הלאומית של קוריאה והאצטדיון בו עלתה דרום קוריאה לחצי הגמר הוסב לשמו. אגב, בהולנד לא התרשמו ושלטונות המס עצרו אותו על העלמת מיסים וחקרו אותו במשך ימים רבים עד שסגר איתם על עסקת תשלומים.
טרי. השריד האחרון (gettyimages)
ומה היה בקדנציה הראשונה של הידינק בצ'לסי? למעשה הוא היה די פופולארי. הוא הגיע למועדון בפברואר 2009 במצב הרבה פחות קשה מאשר היום. צ'לסי דורגה אז רביעית בליגה ורק שבע נקודות מהמוליכה ולמרות זאת לואיס פליפה סקולארי פוטר. לתקשורת הוא אמר אז באימון הראשון שלו: "מה אתם מגיעים מוקדם כל כך? שמעתי שבאנגליה כל העיתונאים מבלים בפאבים עד השעות הקטנות של הלילה". סקולארי עף בגלל שהשחקנים לא תמכו בו. אחרי שפוטר והידינק הגיע טען אז ג'ון טרי שרק שלושה שחקנים בקבוצה עדיין תמכו בברזילאי. גם הפעם המצב לא הרבה יותר אחרי שמוריניו השתלח בשחקנים.
כשהידינק עזב את צ'לסי השחקנים קנו לו שעון רולקס יקר ערך וחלק מהשחקנים נראו דומעים כשהוא עזב. עיתונאים נזכרים שבאימונים שלו היו הרבה צחוקים וחיוכים, אבל רק ג'ון טרי שרד מאז כדי להעיד על כך והקשר הניגרי ג'ון אובי מייקל. כל השאר התחלפו ולא מכירים את יוסף.
מה דעתך על הכתבה?