לסטר, מוליכת הליגה האנגלית, מחוללת העונה ניסים ונפלאות – ולא רק על מגרשי הכדורגל. הסיפור הבא הוא מרגש ביותר. טוני סקפינגטון, חולה סרטן סופני מאוסטרליה, קיבל לפני שנה את ההודעה הכי קשה שיש. במרס 2015 הודיעו לו הרופאים שיש לו רק עוד חודש לחיות.
כשקיבל טוני בן ה-51 את הבשורה המרה לסטר הייתה אחרונה בליגה, אבל מאז עשתה קאמבק מטורף ולא רק ניצלה מירידה לצ'מפיונשיפ – אלא מדורגת כעת ראשונה עם סיכוי גדול לזכות באליפות. במקביל, סקפינגטון הצליח להחזיק מעמד, למרות שהרופאים חשבו אחרת.
האוסטרלי מעורר ההשראה נשאר בחיים חודשים רבים מעל למצופה, אבל כעת הוא מקווה שיצליח להחזיק מעמד גם כדי לצפות בלסטר חוגגת אליפות. "ההתאוששות של לסטר הביאה לי המון כוח להישאר בחיים. בדיוק כשנתנו לי רק ארבע שבועות לחיות, הם התחילו במסע ההתאוששות שלהם עם נייג'ל פירסון ומאז אני רק מתחזק. יש לי משהו חיובי להיאחז בו", סיפר סקפינגטון. אשתו, דונה, אמרה: "לסטר משאירה אותו בחיים".

עושים פלאים, לא רק על המגרש (gettyimages)
טוני רצה להמריא לאנגליה לראות משחק אחרון של לסטר לפני שימות, אבל האוהד המתגורר באדלייד לא יכול פיזית להחזיק מעמד בטיסה. שחקני לסטר ששמעו עליו שלחו לו דגלון של המעודון חתום על ידי כל שחקני הקבוצה ותמונה של השחקן האהוב עליו, אנדי קינג.
סקפינגטון התראיין לעיתון המקומי "לסטר מרקורי" והוסיף: "אני כרגע בבית החולים. אני לא במצב טוב, אבל המשחקים של לסטר נותנים לי כוח. התאהבתי בקינג. הוא שחקן שעובד קשה על המגרש והוא כרגע השחקן הכי ותיק שלנו". אלן בירצ'נל, שגריר המועדון, סיפר: "ברגע שהשחקנים שמעו על מצבו של האוהד הם מיד תרמו לו דגלון עם חתימות. אנחנו מתפללים שיזכה לראות אותנו זוכים באליפות".
אגב, טוני היה מהמשוגעים שהימרו על לסטר שתזכה באליפות ביחס של 1 ל-3,000 בתחילת העונה. הוא הימר ב-20 דולר אוסטרלי ואשתו החליטה לקבל 35 אלף דולר אוסטרלי כעת מאשר לחכות לסיום העונה. סקפינגטון אמר על כך: "מההתחלה רציתי שהקבוצה תצליח והרבה פחות עניין אותי הכסף. אם הטיפול האחרון לא יצליח, אז באמת יישארו לי רק כמה שבועות ואני כבר מחכה שלסטר תזכה בתואר".
מה דעתך על הכתבה?