מאת: יעקב זיו צילום: Gettyimages
מנצ'סטר יונייטד נתנה אתמול (ראשון) הצגה, לפחות במחצית הראשונה שהספיקה לה כדי לנצח את טוטנהאם הוטספר 0:3 ולהיצמד לתותחנים, המדורגים במקום השלישי בטבלה ולהם יתרון של נקודה אחת בלבד מעל ליונייטד.
מי שעוד הפגין הצגה משלו היה ווין רוני שחגג את הבקעת השער שלו בנפילה דרמטית כאילו חטף אגרוף, חיקוי לסרט הווידאו שפרסם אתמול ה'סאן' והידיעה על כך שהוא וחברו פיטר ברדסלי ניהלו קרב אגרופים והוא איבד את ההכרה.
ה'סאן' היה מרוצה מאוד מהבאז שיצרה הידיעה שלו, למרות שאישתו של ברדסלי טענה שהכל היה בצחוק. ווין רוני חגג את השער שלו בתנועה כאילו הוא נופל מאגרוף וה'סאן' יצא בכורת ענק: "פרשת האיגרוף מספר 2". גארי נוויל צייץ בעליזות: "הוא צריך לקבל כנראה אגרוף כל שבוע".
רוני נשאל אחרי המשחק על סרטון הוידאו ואמר: "היינו כמה חברים בבית באופן פרטי וזה הגיע איכשהו לעמודים הראשונים של עיתון ארצי. אני צריך לקבל את זה. היינו כמה חברים ועשינו בסך הכל צחוק".

ואן חאל נשאל מה דעתו על סרטון האיגרוף של ווין רוני ושאל את המראיין "מה אני אומר? אני שואל באיזה עולם אנחנו חיים אם אני צריך לענות על שאלה בנושא מגוחך כזה. עיתון שילם המון כסף על הוידאו הזה ואני צריך לענות על שאלות בנושא הזה? אין לי מה להגיד. עשינו צעד גדול קדימה במשחק הזה, אבל עכשיו אנחנו צריכים ללכת לשחק בליברפול שגם הם יריבים שלנו".
אם ואן חאל היה קורא מה אישתו של פיל ברדסלי צייצה בטוויטר, הוא היה מבין שכל ההצגה של רוני וברדסלי היתה בדיחה. "מה שלא הראו בוידאו זה שאחרי שנייה רוני קם בקפיצה ושניהם התפוצצו מצחוק", כתבה.
Seen the sun, 2 mates havin a laugh video doesn't show Wayne jumping straight up and laughing with Phil #cleveredit
— Tanya Bardsley (@TanyaBardo7) March 15, 2015
ואן חאל כן התייחס לרוני אחרי שסיפר שהקפטן דיבר עם השחקנים לפני המשחק ונשא בפניהם נאום: "הקפטן צריך לעזור במשהו עבור המנג'ר, המועדון והשחקנים", אמר LVG. לעומת הסירוב של ואן חאל להתייחס לוידאו של רוני אמרו כמה אוהדים שהזדהו בשמם ל'סאן' שהם כועסים על רוני מכיוון שהם משלמים את המשכורת שלו בקניית מנויים ולא מוכנים שהוא יסכן את עצמו. אלוף האיגרוף דיוויד היי אמר: "אני יכול לתת לרוני כמה טיפים איך להתאגרף". אלן שירר כתב בטור ל'סאן': "אם אלה החברים של וויין רוני שעושים דברים מסוכנים בצחוק, אני חושב שהוא צריך להחליף אותם".
Wayne Rooney has now scored 14 goals in his last 14 #BPL appearances at Old Trafford pic.twitter.com/o9O51xzcoN
— Premier League (@premierleague) March 15, 2015
המנג'ר ההולנדי שיבח אחרי המשחק את שחקניו. "חיכינו למשחק כזה הרבה זמן. היתה לנו הופעה קבוצתית טובה נגד קבוצה טובה. היינו נחושים מאוד אחרי ההפסד נגד ארסנל בגביע. עשינו לטוטנהאם חיים קשים כשלא איפשרנו להם למסור כדורים להארי קיין. אולי זה המשחק שייתן לנו דחיפה קדימה. זה כמו מירוץ העכברים, צריך ללכת צעד אחר צעד".
גארי נוויל בחר במרואן פלאיני לאיש המשחק: "היתה לו הופעה מצוינת ויש לו יכולת של שחקן רב גווני". ואן חאל אמר על פלאיני: "הוא כבר שיחק בכמה משחקים בהם היתה לו השפעה רבה. הוא כבש הרבה שערים וגם בישל. אני מרוצה עבורו. אני חושב שהקישור שלנו היה דומיננטי. אנדר הררה וחואן מאטה שיחקו טוב".

ה'דייל מייל' העניק ציונים גבוהים לשחקני היונייטד. רוני נבחר למצטיין עם 8.5, חואן מאטה ואנדר הררה 8 ומרואן פלאיני, מייקל קאריק ואשלי יאנג 7.5. בטוטנהאם היתה אכזבה ענקית אחרי שהיא ניצחה בשנתיים האחרונות את יונייטד באולד טראפורד בליגה. גארי נוויל כינה את האגף הימני של הגנת טוטנהאם "בית קברות". למעשה הבעיה של טוטנהאם היא גם הבעיה של נבחרת אנגליה. שלושת האנגלים בהגנה שעשויים לשחק בנבחרת היו גרועים – קייל ווקר, אנדרוס טאונסנד (שהוחלף אחרי כבר בדקה ה-30) ואריק דייר. המנג'ר של טוטנהאם, מאורסיו פוצ'טינו אמר: "זה היה המשחק הכי גרוע שלנו מאז הגעתי לקבוצה".
מה דעתך על הכתבה?