מאת: יעקב זיו צילום:Gettyimages
צ'לסי מנצחת השנה משחקים בקושי, אבל אחר הצהריים הוליכה עליהם קארדיף 0:1 והיה נראה שז'וזה מוריניו בצרות בסטמפורד ברידג'. דווקא בהמשך רשמה צ'לסי את אחד ממשחקיה הטובים העונה ורמסה את העולה החדשה הוולשית 1:4. זו היתה ההופעה הכי טובה של סמואל א'טו מאז שנרכש לקבוצה. הוא היה מעורב בשער הראשון וכבש את השער השני וגם יום גדול לבלגי עדן הזארד שכבש צמד ובישל. אוהדי צ'לסי זכו להכיר את א'טו האמיתי שהרוויח עד לא מכבר 20 מיליון יורו באנז'י מחצ'קלה. ז'וזה מוריניו יכול לרשום לעצמו וי גדול.
קארדיף הפתיעה כשהובילה בדקה ה-10 משער של ג'ורדון מוטץ' אחרי טעות קשה בהגנת צ'לסי. ראמירז מסר כדור, דוויד לואיז לא היה מודע אליו וביצע טעות קשה ומוטץ' בעט פנימה. 0:1. מרגע השער, צ'לסי השתפרה, ובדקה ה-17 נגח ג'ון טרי לקורה הפנימית והחוצה. מצד שני בדקה ה-22 הצליח פיטר צ'ך להציל שער מראשו של אודמווינגי. קארדיף החמיצה עוד הזדמנות עד שבדקה ה-33 מוריניו היה יכול להירגע. סמואל א'טו גנב את הכדור משוער קארדיף וכשלא הצליח לכבוש, הכדור הגיע לעדן הזארד הבלגי המצוין שבעט מקרוב פנימה. 1:1.
זה לא היה היום של חואן מאטה שהוחלף בדקה ה-59 על ידי אוסקר ומצד שני מוריניו חיזק את ההתקפה כשעבר לשחק עם שלושה בלמים ופרננדו טורס נכנס במקום ברטראנד. בדקה ה-66 א'טו רשם את שערו הראשון בליגה כשהפעם הזארד בישל לו אחרי כדור קרן. הברזילאי אוסקר קבע 1:3 בדקה ה-78 אחרי שראמירז השתלט על כדור בחצי המגרש. הזארד קבע 1:4 משער נוסף בדקה ה-82 אחרי שבעט פנימה מול השוער מרשל.

ברוך הבא. סמואל אטו. (Gettyimages)
מנג'ר קארדיף, מלקי מקאיי, הגיע למשחק בלי לדעת אם ימשיך לאחריו אחרי שזעם על הבעלים וינסנט טאן המאלזי שהחליף את איאן מודי, האחראי על הרכש בקבוצה, בחברו האלמוני של בנו שהוא בסך הכל בן 23. מקאיי טען שזו בושה למועדון ואמר שמודי עשה עבודה גדולה עבור הקבוצה, אבל הוסיף שלא התבקש להתפטר, ואין לו כוונות לעזוב מיוזמתו.
אברטון ממשיכה את היכולת הטובה שלה אחרי ניצחון על האל סיטי בגודיסון פארק 1:2. קווין מיראלס רשם את שערו הראשון העונה שבעט לחיבורים מ-20 מטר. יאניק סגבו שנכנס כמחליף בהאל השווה בדקה ה-30 בבעיטה לגג הרשת וחגג את שער הבכורה שלו בליגה. אברטון לא התייאשה וסטיבן פינאר קבע 1:2. הוא נכנס בדקה ה-55 כמחליף ובנגיעה הראשונה שלו אחרי שחזר מפציעה הבקיע (57).

סוונזי. הביסה 0:4 את סנדלרנד המסכנה. (Gettyimages)
סוונזי סיטי ניצחה את סנדרלנד 0:4 והחתולים השחורים בצרות גדולות גם אחרי חילופי המנג'רים. עבור מיכאל לאודרופ כבשו פיל ברדסלי (57), ג'ונתן דה גוסמן (59) וחלוץ חוף השנהב ווילפרד בוני (65) וצ'יקו פלוס (80). סטוק סיטי סיימה בבית בתיקו 0:0 מול ווסט ברומיץ' אלביון.
מה דעתך על הכתבה?