קווינס פארק ג'י-סונג

התמונה הוסרה | מערכת ספורט1

פארק ג'י-סונג הקוריאני עזב את מנצ'סטר יונייטד אחרי שבע שנים ופתח דף חדש בקריירה במדי קווינס פארק ריינג'רס. הוא כבר הפך למנהיג בחדר ההלבשה, ומונה לקפטן הקבוצה, שתשחק היום במנצ'סטר, נגד הסיטי (19.25, שידור חי בספורט 1)

(גודל טקסט)

מאת: מיכאל יוכין,   צילום: gettyimages

 

המפגש של מנצ'סטר סיטי מול קווינס פארק ריינג'רס, מעלה באופן טבעי את זיכרונות ממחזור הסיום בעונה שעברה, שהוגדר על ידי רבים כדרמטי ביותר בתולדות הליגה האנגלית. הערב ידובר רבות בשער של קון אגוארו בדקה ה-94, בעוד הארגנטיני עצמו יחמיץ את הקרב בגלל פציעה. ואולם, יש לראות את המשחק מזווית אחרת לגמרי.

 

בעוד סיטי שפכה כספים ביום האחרון של חלון ההעברות, הרי שיריבתה הלונדונית, הייתה הפעילה ביותר לאורך הקיץ כולו. עם הון עתק של הבעלים טוני פרננדס, איש עסקים ממלזיה שמנסה להפוך לדמות מרכזית על במת הכדורגל האנגלי, היא שואפת לשחזר את ההישגים של סיטי.

 

יש גם אירוניה לא מבוטלת בהימצאותו של מארק יוז, מנג'ר הסיטיזנס בתחילת עידן ההשקעה של שייח' מנסור בין זייד במנצ'סטר, על הספסל של ריינג'רס. לו עולם הכדורגל היה צודק, קווינס פארק ריינג'רס הייתה יורדת לליגת המשנה במאי, אחרי עונה בודדת בפרמייר-ליג. זה לא קרה בגלל שבולטון פיספסה פעם אחר פעם הזדמנות ללקט נקודות, בעוד חניכיו של יוז ניצחו באופן דרמטי בכל חמשת משחקי הבית האחרונים. ההנהלה החליטה שהסגל לא מסוגל לעמוד ביעדים הגדולים, וגייסה בקיץ פחות או יותר קבוצה חדשה.

 

הפארסה הגדולה ביותר התרחשה בעמדת השוער. פאדי קני האירי דווקא הצטיין לא פעם אשתקד והציל את ק.פ.ר מתבוסות, אבל זה לא הספיק והוא נזרק מהמועדון ונדד ללידס, בעוד רוברט גרין הוחתם במקומו. שוער נבחרת אנגליה, שהתפרסם בעיקר בגלל הטעות האיומה במונדיאל, ספג חמישייה בתבוסה המחפירה 5:0 לסוונסי במחזור הפתיחה, וקני לא הסתיר תחושות של שמחה לאיד והפציץ את הטלפונים הניידים של חברי ההנהלה בהודעות מגלגלות על הבכורה של גרין. הוא לא ידע שבשלב זה, גם יורשו נזרק למעשה לכלבים. ז'וליו סזאר הברזילאי, שמרגיש פגוע מאוד מהדרך בה אינטר החליטה להיפטר ממנו, הגיע לקבוצה, ואמור לעמוד בין הקורות. עד הטעות הראשונה?

 

מסע הרכש החל כבר לפני חודשיים, כאשר החלוץ הוותיק אנדי ג'ונסון עבר את הכביש מפולהאם בהעברה חופשית, והבלם הצרפתי סמבה דיאקיטה נרכש מנאנסי. זה המשיך עם שילובו של ריאן נלסן, הבלם האוסטרלי המזדקן של טוטנהאם, ואז הגיעה הכותרת הגדולה הראשונה. פארק ג'י-סונג הקוריאני עזב את מנצ'סטר יונייטד אחרי שבע שנים של שירות נאמן עבור אלכס פרגוסון ופתח דף חדש בקריירה.

 

פארק הפך באופן טבעי למנהיג בחדר ההלבשה, ויוז החליט למנותו כבר עכשיו לקפטן הקבוצה במקום ג'ואי בארטון. עצם העובדה שבארטון נפרד מסרט הקפטן, ביזתה את המועדון, במיוחד אחרי התקרית במשחק מול סיטי שהסתיימה בכרטיס אדום ובהשעיה מ-12 משחקים. האירוע גרם לפרננדס ויוז לשנות את גישתם כלפיו ב-180 מעלות, ואתמול עשה הבריון את דרכו בהשאלה למארסיי.

 

אחרי הוותיקים הרבים, הוחתם לפני חודש גם כשרון צעיר מבטיח בדמותו של ג'וניור הוילט. הקיצוני הקנדי המחונן שלא הצליח להציל את בלקבורן מירידה, היה מבוקש בקבוצות צמרת רבות, וק.פ.ר שמחה במיוחד כאשר הצליחה לשכנע אותו לחתום בשורותיה.

 

החיזוק נמשך עם ז'וזה בוסינגווה, המגן הימני שעזב את צ'לסי אחרי 4 שנים והפך לאחד הכוכבים הגדולים של הפרויקט החדש. ביומיים האחרונים הושלמה זמנית משימת הרכש, כאשר אסטבן גראנרו הספרדי נרכש מריאל מדריד, בעוד סטפן מביה הקמרוני הגיע ממארסיי תמורת 5 מיליון ליש"ט. גראנרו הוא שחקן טכני שתופקד לאורך הקריירה בעמדות מגוונות בקישור ההתקפי ומסוגל למלא בקלות את משבצת הפליימייקר. מביה אוהב במיוחד לשחק כבלם, אבל שובץ פעמים רבות בהצלחה גם כקשר אחורי. בקיצור, יש לרשותו של יוז כמויות עצומות של כשרון וניסיון, ועכשיו נותר רק לחבר את כולם לקבוצה אחת. זו משימה קשה מאוד, כפי שהמנג'ר הוולשי למד עוד בסיטי.

 

בינתיים, התוצאות רחוקות מלהרשים. אחרי החמישייה מול סוונסי, הגיע תיקו 1:1 בנוריץ' בו הייתה המארחת ראויה לניצחון מוחץ, והאורחת נהנתה מפנדל שגוי לטובתה וכמויות אדירות של מזל בהגנה.

 

כעת מגיע ביקור במנצ'סטר, אצל סיטי, ולאחריו, בתום פגרת מוקדמות המונדיאל, מחכים לק.פ.ר משחקי דרבי מול שתי קבוצות לונדוניות בכירות הרבה יותר – צ'לסי וטוטנהאם. על הנייר, הגיוני לצפות כי הקבוצה תסיים 5 מחזורים עם נקודת זכות בודדת, ואז גורלו של יוז עלול להיות דומה לזה שהיה לו בסיטי.

 

ובינתיים מעניין יהיה לראות כיצד תתאושש הקבוצה של רוברטו מנצ'יני מההופעה החלשה בליברפול, שהייתה אמורה להסתיים בהפסד. האם מאריו באלוטלי יקבל שוב אשראי בחוד לצדו של קרלוס טבס? כיצד תשפיע ההחתמה של מייקון מאינטר על מצב רוחו של פאבלו סבאלטה? האם ג'ק רודוול, הרכש מאברטון, יוחזר להרכב אחרי שהורד לספסל במחזור הקודם? היכן ישולב דויד סילבה שקיבל מנוחה במשחק מול האדומים?

 

לאוהדי הסיטי אין ספק שקבוצתם חייבת לנצח יריבה נחותה. אלא שניסיון העבר מלמד כי ק.פ.ר מסוגלת לעשות צרות, ומשחק גרוע נוסף עלול להכניס את האלופה למיני-משבר, לקראת פתיחת המשחקים בבית המוות האכזרי ביותר שהיה אי פעם בליגת האלופות, מול ריאל מדריד, דורטמונד ואיאקס.

עוד באותו נושא:

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי