Sport1 Banner

פפ גווארדיולה הפך לרס"ר משמעת

נגמרה ההילה סביבו?
התמונה הוסרה | מערכת ספורט1

מנג'ר סיטי מרבה באיסורים ומסתכסך עם כוכבים. ב-22:00 (ספורט1): יונייטד

(גודל טקסט)

"פפ מאמן צעיר וחסר ניסיון. הוא מדבר לפעמים יותר מדי, כדורגל הוא משחק פשוט. קרלו אנצ'לוטי לעומתו יודע איך לדבר עם שחקנים", כך אמר פרנק ריברי במסע המשחקים של באיירן מינכן ארצות הברית בקיץ רגע אחרי שגווארדיולה סיים קדנציה של שלוש שנים בבאיירן ועזב לסיטי.

 

אם ג'ו הארט, יאיא טורה, סרחיו אגוארו, דויד סילבה וחלק אחר של שחקני סיטי היו שומעים את ריברי אולי היו מבינים שעומד ליפול עליהם משטר האיימים של פפ גווארדיולה שהפך את עצמו ממאמן מלהיב לרס"ר משמעת קפדן.

 

 

אין ויכוח. פפ הוא עדיין מאמן ענק, הוא השיג המון בכדורגל וגם הרבה חתום על שמו כמו הנעת הכדור הבלתי נגמרת, אבל משהו גורם לסלידה. כששאלו אותו על אפשרות שישנה את שיטת המשחק אחרי חמישה משחקים בלי הפסד שהם השוואת השיא השלילי שהיה לו בברצלונה השיב: "אף אחד לא יכול להתווכח עם מי שזכה ב-21 תארים".

 


בא ללמד את המלומדים, פפ? (AFP)

 

עם מספרים ונתונים כידוע אי אפשר להתווכח. אז הנה כמה שיוכיחו כי פפ בינתיים לא מספק את מה שציפינו ממנו. כאמור פפ רשם חמישה משחקים ללא ניצחון רק בברצלונה בחודשים פברואר עד מארס 2009. סיטי פיגרה שבע פעמים בחמשת משחקיה האחרונים בעוד שבעשרה הראשונים היא לא פיגרה אפילו פעם אחת. האם ההצלחה הראשונית היתה תוצאה של התלהבות השחקנים מהמאמן החדש עד שהם הבינו שנכנסו למעין מחנה עבודה עם פקודות, איסורים ופיקוח הדוק על כל דקה עליהם?

 

הגאון הקטאלוני הגיע לפרמייר-ליג כדי ללמד את המלודמים, אלו שהמציאו את המשחק, שכדורגל משחקים אחרת, אבל הכניס את השחקנים למשטר צבאי. שרשראות, כבלים, איסורים ככה הוא משדר להם שהוא לחוץ, עצבני ומתוח. הוא מדורג ראשון בפרמייר-ליג, אבל רק בזכות הפתיחה המעולה אבל האם הוא מסוגל לעצור את הסחרור שבלט דווקא ב-4:0 לברצלונה שלא תרם לביטחון של הקבוצה.

 

רשימת האיסורים שנחשפה באנגליה רק מעידה על המשטר הזה וקשה להאמין שהשחקנים נהנים מכך. אין רשת סלולרית, הארוחות חייבות להיאכל יחד, אסור להסתובב בנעליים שונות זה מזה. רק שמרוב הפרפקציוניזם תוצרת פפ הוא שכח שכדורגל פירושו הנאה, משחק חופשי. מה עם ההוראות שפעם נתנו מאמנים לשחקני כדורגל: "צאו למגרש ותראו מה אתם שווים". במקום זאת הוא סגר את שחקניו אחרי ה-1:1 עם סאות'המפטון ל-50 דקות בחדר ההלבשה.

 


אחד שכבר ספג מפפ (Gettyimages)

 

זה פפ שהכרנו, אבל הרבה פחות יצירתי ויותר נוקשה. להיכן נעלמה כל חדוות הכדורגל שלו? מרטין סמואל אחד מהכותבים הבולטים בתקשורת האנגלית כיום יצא להגנת פפ כשטען שהוא זקוק לשחקנים הטובים ביותר הקיימים כדי להצליח, שחקנים שהם בלתי נתני להחלפה כמו שיש בברצלונה, ריאל מדריד ובאיירן. אך האם לא תפקידו של המאמן למצוא כאלה או לשדרג אחרים? ראשי סיטי לא הציבו לו שום אולטימטום. הוא לא חייב לזכות אפילו בתואר אחד בעונה הראשונה שלו כדי לשרוד.

 

פפ הגיע לסיטי עם ההחלטה לשחרר את ג'ו הארט ש מככב בטורינו עם או בלי עבודת רגליים. את קלאודיו בראבו הביא מברצלונה, אבל הוא עשה לו רק נזקים עד כה. עם יאיא טורה הוא התנהג בצורה מבישה בגלל סוכן אידיוט והתחשבנויות של חנות מכולת. גם ידיעות על מתחים עם סרחיו אגוארו, הכוכב הגדול עלו לאוויר. היו אפילו ידיעות שדויד סילבה המוכשר נאבק על מקומו. פפ אף פעם לא היה איש של ביניים. או שאתה איתו או שאתה נשאר בחוץ. תשאלו את זלאטן איברהימוביץ', אבל היה עדיף שיילמד מיורגן קלופ איך בונים קבוצה.

 

ההימור שלו להגיע לפרמייר-ליג עשוי להיות טעות אם הצהובונים האנגלים ימשיכו להכות בו. אחרי ההפסד נגד ברצלונה תהו באנגליה האם פפ גאון כזה גדול או שליונל מסי עשה עבורו את כל העבודה. כולנו יודעים שפפ הסיט את מסי לעמדת "9 מזויף" וההחלטה הגאונית הפכה את בארסה לקבוצה ענקית, אבל באנגליה לוחשים שההילה סביב המאמן נמוגה.

 


שכח שכדורגל זו הנאה? (AFP)

 

לא זכור מתי גווארדיולה נזקק למליצי יושר כדי להגן על דרכו. עכשיו הוא זקוק להם. קווין דה בריינה אחד מאלה שהצהיר: "הדרך של פפ היא הדרך היחידה. הוא אמר לנו בחדר ההלבשה באותם 50 דקות להאמין בעצמנו. הוא לא רוצה שיהיו לנו ספקות לגבי הדרך בה אנחנו משחקים. הרבה שליטה בכדור, לחץ. אני יודע שהעולם לא סבלני, אבל תנו לנו צ'אנס, כי אנחנו מנסים דרך חדשה וזו הדרך היחידה". ב-22:00 יש לו הזדמנות להתחיל להתרומם מחדש מול יונייטד ומוריניו בדרבי. יש במה טובה יותר?

עוד באותו נושא:

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי