ארלינג הולאנד ממשיך לנפץ שיאי פרמיירליג. היום (ראשון) הכוכב הנורבגי של מנצ'סטר סיטי הבקיע שלושער מול וולבס והגיע ל-25 שערים ב-19 משחקיו הראשונים בליגה האנגלית – ובחצי עונה הבקיע יותר משבעת מלכי השערים הקודמים.
בעונת 2018/19 סיימו מוחמד סלאח, סאדיו מאנה ופייר אמריק אובמיאנג כמלכי השערים של העונה עם 22 כיבושים כל אחד, ב-2019/20 ג'יימי וארדי הוכתר למלך השערים עם 23, ב-2020/21 הארי קיין הבקיע 23 פעמים וסיים בראש ובעונה שעברה שוב היו שני מלכי שערים, מוחמד סלאח ויונג מין סון שגם הם כבשו 23 שערים. כולם עשו זאת בעונה שלמה, הולאנד עשה זאת אחרי 20 משחקים של מנצ'סטר סיטי, מהם שותף ב-19.
שיא השערים לעונה שלמה, נזכיר, שייך לאנדי קול ואלן שירר – 34, בשנים הראשונות של הפרמיירליג. בקצב הזה, ניתן רק להניח שהולאנד ינפץ את השיא הזה בעוד זמן לא רב.
ויאריאל ניצחה 0:1 את ג'ירונה עם פנדל שני בדקה ה-101
רונאלדו יתווך: ראשי ההתאחדות הברזילאית ייפגשו עם לואיס אנריקה
לא אותו שחקן: פריז סן ז'רמן מודאגת מאוד ממצבו של ניימאר
Just Erling Haaland outscoring last years' Premier League Golden Boot winners after *checks notes* 19 games 🤯 pic.twitter.com/pHZE4wEp5S
— Sky Sports Premier League (@SkySportsPL) January 22, 2023
This guy! 😋☝️
— Manchester City (@ManCity) January 22, 2023
🔵 3-0 🐺 #ManCity pic.twitter.com/Q8yw1YL9Pn
Erling Haaland has now scored 4 Premier League hat-tricks so far this season. Only Alan Shearer (5) has more in a single season.
— Statman Dave (@StatmanDave) January 22, 2023
Unstoppable. 🌟 pic.twitter.com/GIh3PB2wuG
Erling Haaland's scored 25 goals from 74 shots in his Premier League career so far.
— Opta Analyst (@OptaAnalyst) January 22, 2023
Manchester City's all-time record goalscorer Sergio Agüero scored his opening 25 league goals from his first 150 shots in the Premier League (more than twice as many). pic.twitter.com/iSSP5vxzoa
Erling Haaland has now scored SIXTEEN senior career hat-tricks.
— Squawka (@Squawka) January 22, 2023
Why Always 3? 😀 pic.twitter.com/eQwBntBFN3
Fastest to four Premier League hat-tricks in games. It took Haaland half a season exactly 🥶
— 101 Great Goals (@101greatgoals) January 22, 2023
𝟏𝟗 – 𝐄𝐫𝐥𝐢𝐧𝐠 𝐇𝐚𝐚𝐥𝐚𝐧𝐝
65 – Ruud van Nistelrooy
81 – Luis Suárez
86 – Alan Shearer
89 – Robbie Fowler pic.twitter.com/cbnRi14YaK
אבל זה לא הכל. הולאנד חגג שלושער רביעי העונה בבית, ב-11 משחקים בלבד. רק אלן שירר כבש יותר שלושערים בעונת פרמיירליג אחת (5). לכל אורך הקריירה, יש לו כבר לא פחות מ-16 שלושערים. לשם השוואה, השחקן שנזקק להכי מעט משחקי פרמיירליג כדי להגיע לארבעה שלושערים היה רוד ואן ניסטלורי, עם 65. הנורבגי עשה זאת ב-19 (!) בלבד.
הולאנד גם הגיע כבר ל-18 שערים ב-11 משחקי בית באצטדיון איתיחד והצליח לעקוף את סרחיו אגוארו, הארגנטינאי שעשה זאת בעונת 2011/12, והגיע ל-23 שערים אך רק במשחקו ה-34 לאותה העונה, השער הבלתי נשכח במחזור הסיום שקבע 2:3 על קווינס פארק ריינג'רס והבטיח אליפות דרמטית וראשונה של הסיטיזנס בעידן החדש.