פיטוריו של אריק טן האח ממשרת האימון של מנצ'סטר יונייטד היו רק עניין של זמן. אמנם ההולנדי זכה בגביע הליגה ובגביע האנגלי בקצת יותר משנתיים על הקווים באולד טראפורד, אבל הכדורגל לא היה משכנע ובעיקר פתיחת העונה הנוכחית ששמה את יונייטד עדיין ללא ניצחון בליגה האירופית אחרי שלושה משחקים, עם ניצחון בודד בשמונת המשחקים האחרונים ובמקום ה-14 בלבד בטבלת הפרמיירליג.
טן האח היה המאמן השמיני, כולל מאמנים זמניים, מאז שאלכס פרגוסון, גדול מאמני המועדון ואחד הגדולים אי פעם, עזב את יונייטד בסוף עונת 2012/13. עם 1.84 נקודות בממוצע למשחק ב-128 משחקים על הקווים, הצטרף ההולנדי לרשימת הכישלונות בתאטרון החלומות שכבר מזמן שכח את הימים בו המועדון המעוטר בתולדות הפרמיירליג היה בפסגה. הנה מבט על כל המאמנים שניסו להחזיר את יונייטד לגדולתה, וזה אחר זה נכשלו להיכנס לנעליים הגדולות של הסקוטי האגדי.
דייויד מויס (יולי 2013 – אפריל 2014)
"היורש" הראשון והרשמי של פרגוסון הגיע ממולדתו – סקוטלנד. אחרי 9 שנים יפות מועדון על הקווים של אברטון, מויס קיבל את קפיצת המדרגה הכי משמעותית שלו בקריירה והפך למאמן השני בלבד במילניום החדש של יונייטד. רבים ניבאו לו כישלון חרוץ כבר מהמינוי, אבל מויס זכה לגיבוי גם מפרגוסון שהעריך אותו ועודד את יונייטד למנות אותו. זה התחיל לא רע עבורו עם זכייה במגן הקהילה בקיץ, אבל הדרדר בהמשך עם מאזן עגום של 1.73 נקודות למשחק ופיטורים עוד לפני תום העונה. המחליף שלו היה ריאן גיגס שהצליח מעט לשקם את הקבוצה כסמל משמעותי של המועדון, אבל גם הוא סיים את תפקידו הזמני בקיץ אחרי ארבעה משחקים בלבד ועם רצון להביא מישהו קבוע לשקם את ההריסות.
לואי ואן חאל (יולי 2014 – מאי 2016)
ביונייטד חיפשו במשך זמן רב מישהו בעל שם גדול יותר שיגיע לקבוצה, ומצאו את זה באחד המאמנים הגדולים של הכדורגל ההולנדי. אלוף אירופה לשעבר עם אייאקס, זוכה אליפויות וגביעים בספרד עם ברצלונה ואלוף גרמניה עם באיירן מינכן סיים בדיוק את תפקידו כמאמן נבחרת הולנד אחרי מונדיאל בו הגיע עם האורנג' לשלב חצי הגמר, והחליט לחזור לקריירת המועדונים. בעונתו הראשונה הוביל את יונייטד לזכייה בגביע האנגלי, אך מעולם הדברים לא הסתדרו עבור ההולנדי שהסתכסך עם לא מעט שחקנים ולא היה אהוב על ידי הקהל המקומי. זה הסתיים אחרי עוד שנתיים מאכזבות, כשהבא בתור היה השם המפתיע והמיוחד ביותר.
ז'וזה מוריניו (יולי 2016 – דצמבר 2018)
"המיוחד" האמיתי, זה שהסתכסך במשך השנים מול אלכס פרגוסון בימיו כמאמן צ'לסי ואחד השמות הכי שנויים במחלוקת אי פעם בכדורגל העולמי, הגיע דווקא לאולד טראפורד. עד היום מגדיר את החוויה שלו ביונייטד כמיוחדת למדי, ואף קושר לחזרה אפשרית בעתיד, אבל זה לא קרה בסופו של דבר והוא המשיך לפנרבחצ'ה, בה מאמן כיום. יונייטד הביאה את הפורטוגלי עם כל הניסיון שהיה לו – זכיות בליגת האלופות, טרבל, אליפויות פרמיירליג, אליפויות מקומיות ושלל הפתעות שסיפק. בעונה הראשונה שלו הוביל את יונייטד לזכייה במגן הקהילה, בגביע הליגה ובליגה האירופית. עונה לאחר מכן יונייטד סיימה במקום השני ב"מאבק אליפות" מול מנצ'סטר סיטי שסיימה בפסגה עם 100 נקודות ובפער אדיר מיריבתה העירונית. לצד ההצלחה היחסית, מוריניו עשה חיים קשים ללא מעט שחקנים, בעיקר פול פוגבה, כשגם לא מעט תבוסות והשפלות נגד סיטי, ליברפול ובאירופה גרמו בסופו של דבר לפיטוריו של "המיוחד" אחרי כשנתיים וחצי.
אולה גונאר סולשיאר (דצמבר 2018 – נובמבר 2021)
הנורבגי שנחשב לאחד החלוצים המחליפים הטובים בתולדות הפרמיירליג ואחראי לשער בגדול בגמר האלופות של 1999, הגיע בכלל בתור מאמן זמני. סולשיאר קיבל את המושכות אחרי פיטוריו של מוריניו, סיפק חצי עונה נהדרת עם 2.32 נקודות למשחק שהחזירו את יונייטד לכיוון צמרת הטבלה, וב-28.3.19 גם זכה לחוזה ארוך טווח. הציפיות היו גבוהות, ועם לא מעט שחקנים שקיבל סלושיאר כדי להצעיד חזרה את יונייטד מעלה, המשימה שוב נכשלה. הנורבגי החזיר מעמד כמעט 1,000 ימים בתפקיד והיה למאמן שהיה על הקווים במועדון הכי הרבה זמן מאז פרגוסון, אבל התבוסות לליברפול ו-ווטפורד בתחילת עונת 2021/22 הכריעו, והוא פוטר בנובמבר של אותה עונה. במקומו מייקל קאריק מונה לשלושה משחקים בלבד, שם ניצח פעמיים, כולל את ארסנל, וסיים בתיקו עם צ'לסי.
רלף רנגניק (דצמבר 2021 – מאי 2022)
הגרמני אמנם הגיע באופן זמני במטרה להפוך מאוחר יותר למנהל המקצועי במועדון, אבל עד היום מגדיר את החוויה ביונייטד כטראומתית במיוחד. רצף ההשפלות לא נעצר, ורנגניק היה מוערך למדי לפחות על ידי הקהל שאהב את הבוטות שלו לגבי הבעיות במועדון. יונייטד סיימה את אותה עונה שוב ללא תארים ועם כישלונות בכל המסגרות, והמאמן הזמני החליט שלא להמשיך ומונה למאמן נבחרת אוסטריה באותו הקיץ.
אריק טן האח (יולי 2022 – אוקטובר 2024)
ביום שמונה ההולנדי למשרה במנצ'סטר יונייטד, כול ם היו סבורים שסוף סוף הגיע המאמן הנכון. טן האח רשם הצלחה גדולה כמאמן אייאקס, קיבל את ההדרכה הנכונה מפפ גווארדיולה בבאיירן מינכן ובעיקר זכה לסכומי עתק על מנת להביא רכש משמעותי. יונייטד בזבזה יותר מ-700 מיליון יורו בתקופה תחת טן האח, ואף על פי שתי זכיות בגביעים וכשבחלק מהזמן יונייטד שלו הציגה כדורגל מהנה לצפייה עם שחקנים כמו קובי מאינו ואלחנדרו גרנאצ'ו שקיבלו את ההזדמנות והחזירו בגדול, רוב הדברים לא השתפרו. התבוסה 7:0 ההיסטורית לליברפול גרמה ללא מעט זעזוע בכל הנוגע למעמדו כבר בעונתו הראשונה, אבל החזרה לליגת האלופות שמרה לו על התפקיד. בעונה השנייה זה כבר הסתיים עם העונה הגרועה בתולדות יונייטד בפרמיירליג, ופתיחת העונה הנוכחית הכריעה – טן האח כבר לא יהיה היורש האולטימטיבי של פרגוסון. כעת, ינסה רוד ואן ניסטלרוי לקבל את ההזדמנות שלו ולהציל את הספינה הטובעת של יונייטד, רגע לפני שיגיע מאמן קבוע במהלך העונה או בקיץ הקרוב.
מה דעתך על הכתבה?