קפטן ליברפול וירג'יל ואן דייק עורר סערה במהלך משחק הגומלין של חצי גמר גביע הליגה, בו דרסה קבוצתו 0:4 את טוטנהאם, לאחר שנראה שפגע במכוון עם המרפק בריצ'רליסון, חלוץ טוטנהאם.
במאבק עם החלוץ הברזילאי של טוטנהאם כבר בדקה השלישית של המשחק, ואן דייק פגע בו עם המרפק וגרם לו ליפול על הדשא. רישרליסון, שאחז בפניו וזעק מכאב, קם במהירות כדי למחות בפני הבלם ההולנדי. אפילו כרטיס צהוב לא נשלף והחלטת השופט גובתה על ידי ה-VAR.
צפו בתקרית
Virgil van Dijk casually elbowing Richarlison in the face 😳
— Lea (@Lea_EFC) February 6, 2025
You might be surprised that VVD didn't get send off 🤣🤣🤣🤣
pic.twitter.com/0Xbx2Wi9iv
"אין ספק שהוא התחמק מהרחקה", אמר הפרשן אלי מקויסט. "הוא הרים את הזרוע כדי להדוף אותו. יש כאן מרפק, אני אומר לכם עכשיו. אולי זה היה מתחת לסנטר וזה מה שהציל אותו".
ואן דייק הוסיף עלבון לפציעה כשמאוחר יותר הפיל את רישרליסון בדו-קרב נוסף, הושיט יד לעזור לו לקום, אך משך אותה ברגע האחרון והשאיר את החלוץ שרוע על הדשא.
האירוע חילק את אוהדי הכדורגל באנגליה, כאשר חלקם טענו שלא היה מספיק מגע להרחקה, בעוד אוהדי טוטנהאם זעמו על כך שואן דייק לא נענש. "בלתי נתפס. זה היה צריך להיות כרטיס אדום ישיר," כתב אחד המגיבים בטוויטר.
ליברפול חגגה בסופו של דבר ומחקה פיגור 1:0 מהמשחק הראשון בסטייל. קודי גאקפו, מוחמד סלאח ודומיניק סובוסלאי התכבדו בשערים, אבל מי שהכי נהנה מהחגיגות הוא וירג'יל ואן דייק עצמו, שחתם את הערב המושלם עם נגיחה חזקה לרשת.
מה דעתך על הכתבה?