כוכב ווסטהאם ,לוקאס פאקטה, מוכן להילחם על הקריירה שלו במשפט, לאחר שבמאי 2024 ההתאחדות האנגלית האשימה אותו בהטיית משחקים. הברזילאי מואשם בארבע הפרות הקשורות לכרטיסים צהובים שהוא קיבל במשחקי ווסטהאם נגד לסטר, אסטון וילה, לידס ובורנמות'. כעת, ניתן לחשוף שמאמנו לשעבר בווסטהאם, דייויד מויס, הסכים לשמש כעד בחלק משמעותי מהגנתו של הקשר בן ה-27.
השימוע של פאקטה החל ביום שני, והוא צפוי למסור עדות באופן אישי לאחר שלא טס למשחקי נבחרת ברזיל במוקדמות המונדיאל נגד קולומביה וארגנטינה. הקריירה של כוכב הפטישים נמצאת בסכנה ממשית, כאשר אם ימצא אשם יורחק לכל החיים ממשחק מקצועי.
על פי 'מייל ספורט', מויס, המאמן כיום את אברטון, גם מאשר חלק גדול מטענתו של פאקטה, והכוכב מקווה שיעזור להוכיח את חפותו מקבלת כרטיסים צהובים במכוון כדי להשפיע על תוצאות הימורים.
מדובר ספציפית בנוגע לכרטיס שהוא קיבל בתיקו 1:1 נגד בורנמות' באוגוסט 2023. מנצ'סטר סיטי חיזרו אחרי פאקטה באותה תקופה, מה שיכל להוביל למעבר בשווי 80 מיליון ליש"ט, ונטען כי הקשר של ווסטהאם ביקש לדלג על הנסיעה לאצטדיון ויטאליטי לאחר שקבוצתו של פפ גווארדיולה משכה את תשומת ליבו.
מויס שוחח עם פאקטה בבסיס האימונים של הקבוצה בהכנות למשחק זה, והסביר שהוא מבין איך הברזילאי מרגיש, אך הדגיש שהוא מתכוון להשתמש בו כל עוד הוא שחקן שלו. הסקוטי בן ה-61 גם הבטיח שהוא יעדכן את פאקטה באופן אישי על המשא ומתן המתמשך בין המועדונים.
פאקטה הסכים לפתוח, אך נאמר שהוא האמין שיוחלף ברגע שווסטהאם יובילו בנוחות, כדי לא לסכן את העברתו לסיטי. הם הובילו 0:1 משער של ג'ארוד בואן אחרי 51 דקות, אך הוא עוד היה על המגרש כשבורנמות' השוותה בדקה ה-82. היה זה עמוק בזמן התוספת שפאקטה קיבל כרטיס צהוב על נגיעת יד, שהייתה העבירה הרביעית שלו במשחק.
אנשים הקרובים לתיק אומרים שזה הסעיף שמויס הסכים לאמת בשם שחקנו לשעבר, בזמן שחבר שופטים יעריך את הראיות שיקבעו את גורלו של פאקטה. כוכב הפרמיירליג מקווה להוכיח שהוא לא יכול היה להיות מעורב בקנוניית כרטיסים, אם הוא אפילו לא רצה להיות על המגרש. "הוא יהיה עד חזק", אמר אחד המקורות של 'דיילי ספורט' על מאמן הטופיז.
בנוסף לכך שיש לו את מויס לצידו, פאקטה מיוצג על ידי עורך הדין המוערך מאוד ניק דה מרקו, שעזר בעבר לאיוואן טוני כאשר החלוץ של ברנטפורד לשעבר הואשם בהפרות הקשורות להימורים.
פאקטה הצטרף לווסט האם מליון תמורת 51 מיליון ליש"ט ב-2022 וחתום במועדון עד 2027. המשחק הבא שלהם תחת המאמן גרהאם פוטר הוא משחק חוץ מול וולבס ב-1 באפריל, ופאקטה יורשה להמשיך לשחק אם השימוע שלו עדיין נמשך.
מה דעתך על הכתבה?