אנדרה אונאנה נותר מחוץ לסגל של מנצ'סטר יונייטד למשחק נגד ניוקאסל היום (ראשון, 18:30, ספורט1), לאחר שמאמן הקבוצה רובן אמורים החליט "להוציא אותו מקו האש" לפי הדיווחים באנגליה. השוער הקמרוני לא נסע עם הקבוצה, כאשר המחליף אלטאי ביינדיר צפוי לערוך את הופעת הבכורה שלו בפרמיירליג באצטדיון סנט ג'יימס פארק.
אונאנה חווה משחק כושל ב-2:2 של יונייטד מול ליון בליגה האירופית ביום חמישי, כאשר טעויות שלו הובילו ישירות לשני השערים של הקבוצה הצרפתית. השוער הקמרוני, שהצטרף לקבוצה מאינטר מילאן תמורת 43.8 מיליון ליש"ט בתוספת 3.4 מיליון ליש"ט בבונוסים ביולי 2023, נמצא כעת תחת ביקורת חריפה.
הסטטיסטיקות אינן מחמיאות לאונאנה – מאז הצטרפותו ליונייטד, הוא ביצע יותר טעויות שהובילו לשערים בפרמיירליג מכל שוער אחר. במשחק מול ליון, ראשית נכשל בהדיפת ספק בעיטה ספק הגבהה של טיאגו אלמאדה ממצב נייח. לאחר מכן אפשר לריאן שרקי לכבוש מהריבאונד לאחר שלא הצליח לעצור בעיטה של ז'ורז' מיקוטאדזה.
למרות שאמורים הגן על שוערו לאחר המשחק באומרו: "כשאחד השחקנים טועה, כל הקבוצה טועה, אנחנו ממשיכים כך", מדווח כי המאמן רוצה שהשוער "ינקה את ראשו" לאחר לילה קשה בצרפת וסוגיות אישיות שהוא מתמודד איתן לאחרונה.
מייק פלאן, עוזר המאמן לשעבר של יונייטד, התייחס למצב בריאיון לסקיי ספורטס: "זו ההחלטה הגדולה ביותר שמאמן צריך לקבל. אני מכיר מאמן גדול אחד שקיבל החלטה משמעותית בגמר גביע עבור מנצ'סטר יונייטד. זו החלטה שחייבים להתמודד איתה. האם יש שוער מספר שתיים ביונייטד שמסוגל לקחת את התפקיד לשארית העונה? אי אפשר להמשיך לכסות על טעויות כאלה".
יונייטד מגיעה למשחק מול ניוקאסל כשהיא במקום ה-13 בטבלת הפרמיירליג עם שבעה מחזורים לסיום. אמורים ניצח רק 12 מתוך 31 המשחקים שלו בכל המסגרות כמאמן יונייטד וזקוק לסיום עונה חזק, במיוחד בליגה האירופית, שם עדיין ישנה אפשרות להשיג כרטיס לאירופה בעונה הבאה.
מה דעתך על הכתבה?