בריאן אמבואמו, כוכב ברנטפורד בן ה-25, דורש שכר שבועי של 250 אלף פאונד אם יעבור למנצ'סטר יונייטד הקיץ. החלוץ הקמרוני נהנה מהעונה הטובה ביותר שלו בקריירה ביותר , בה כבש 20 שערי פרמיירליג והוסיף שמונה בישולים כשברנטפורד סיימה במקום העשירי. הוא שיחק כל דקה של קמפיין הליגה ובסך הכל רשם 70 שערים ו-51 בישולים ב-242 הופעות למועדון.
יונייטד עומדת לפתוח במשא ומתן רשמי עם ברנטפורד על השחקן המוערך ביותר מ-60 מיליון פאונד, לאחר שאמבואמו הביע את רצונו לעבור לאולד טראפורד. ניוקאסל, טוטנהאם וארסנל כולם יצרו קשר, אך הוא הודיע ליונייטד שהוא רוצה להיות חלק מהבנייה מחדש של רובן אמורים. דרישת השכר הגבוהה מייצגת הגדלה פי חמישה מהשכר הנוכחי שלו – 50 אלף פאונד לשבוע.
אם דרישותיו יתמלאו, מבאומו יהפוך לאחד מבעלי השכר הגבוה ביותר ביונייטד. המועדון שואף להיפטר מרקוס רשפורד וג'יידון סאנצ'ו, שמרוויחים כ-300 אלף פאונד לשבוע כל אחד, כדי לשחרר מקום בתקציב השכר. לאמבאומו, נשארה שנה בחוזה עם ברנטפורד, אם כי למועדון יש אופציה להאריך ב-12 חודשים.
מאמן ברנטפורד תומאס פרנק הודה כי עזיבתו של אמבואמו, צפויה הקיץ אם יוצע המחיר הנכון. "אם הוא ייימכר, זה חייב להיות תמורת סכום נחמד מאוד", אמר פרנק. "כמה שחקני כנף כובשים 20 שערים עבור מועדון בינוני? עם הבישולים ומוסר העבודה שלו, הוא שחקן טוב מאוד". ההוספה הפוטנציאלית של הבינלאומי הקמרוני תהיה דחיפה נוספת לאמורים, לאחר הגעתו של מתאוס קוניה מוולבס תמורת 62.5 מיליון פאונד.
מה דעתך על הכתבה?