"סליחה על הסגל": ההודעה שגרמה לגישה להשתנות ולליברפול להשיג את וירץ

ב-2021 יורגן קלופ חשף הודעה בה בעלי ליברפול מודעים למצב הסגל הבעייתי. כעת, כשהגרמני בדרך להפוך להעברה הגדולה בתולדות המועדון (ובפער), המסר ברור: אלופת אנגליה יכולה לפזר כמו סיטי, יונייטד וצ'לסי

(גודל טקסט)

ליברפול עומדת לנפץ את שיא ההעברות שלה כשההעברה של פלוריאן וירץ קרבה ולפי דיווחים התנאים כבר סוכמו לחלוטין. עם הרכש הנוצץ, אוהדי אלופת אנגליה נזכרים בהודעה מקבוצת FSG (החברה שליברפול בבעלותה) לקלופ.

כשליברפול על סף ניפוץ שיא ההעברות שלה כדי להחתים את פלוריאן וירץ, האוהדים יוכלו להיזכר בהודעת טקסט שדלפה מקבוצת פנווי ספורטס. הרדס עושים כל שביכולתם להשיג את הגרמני בן ה-22, כשהגעתו נראית כעניין של זמן בלבד. וירץ יגמד את שיא ההעברות הקודם שלהם, 75 מיליון ליש"ט על וירג'יל ואן דייק בחלון ההעברות של ינואר 2018.

וירג'יל ואן דייק | Liverpool FC

וירץ נערץ ברחבי אירופה וקושר למנצ'סטר סיטי ובאיירן מינכן. הגעתו הסבירה היא הצהרת כוונות מהבעלים FSG, שלעתים קרובות נרתעו מלהוציא 100 מיליון ליש"ט בחלון העברות אחד, קל וחומר על שחקן אחד.

לא מזמן, האוהדים של המועדון האשימו שוב ושוב את FSG בכך שהם מפחדים מדי לשבור את הקופה כדי להחתים שחקנים מהשורה הראשונה. הגעתו הקרובה לכאורה של וירץ היא סימן ברור שהכיסים כבר לא הדוקים כל כך.

פלוריאן וירץ, נבחרת גרמניה | GettyImages

זו זריקת מוטיבציה ענקית לאוהדי ליברפול שלעתים קרובות היו מתוסכלים מכך שהיריבות מנצ'סטר סיטי, מנצ'סטר יונייטד וצ'לסי פתחו את הכיס עם פחות הגבלות. בשנותיו הראשונות במועדון, יורגן קלופ הגן על הבעלים במסיבות עיתונאים ובריאיונות. אבל מאחורי הקלעים, הגרמני הבהיר שהשקעה נוספת בסגל חיונית אם הם רוצים להרים את הגביעים הגדולים.

כשקלופ הגיע לליברפול, האדומים היו במקום העשירי והיה להם סגל יחסית מבוגר. כשלא היה מרוצה מהשחקנים שעמדו לרשותו, קלופ קיבל הודעת התנצלות מבעלי FSG. ב-2021, קלופ חשף: "בהתחלה קיבלתי הודעה מארה"ב שאמרה, 'סליחה על הסגל שנתנו לך'. אבל עניתי שהכל בסדר, זה רק צריך זמן".

נפרד מאנפילד. קלופ | רויטרס

שנתיים לאחר שחשף את ההודעה ההיא, קלופ צפה בליברפול שלו מובסת 5:2 בבית על ידי ריאל מדריד. זה היה סוג של תבוסה מייסרת שמעוררת פעולה בחלון ההעברות הבא. בחודש הקודם, קלופ הזהיר בפומבי שליברפול תצטרך להיות אגרסיבית יותר בחלון ההעברות או שהם יפגרו אחרי יריביהם בפרמיירליג ובאירופה.

בחלון ההעברות האחרון של קלופ בקיץ הם לקחו לחלוטין את עצתו, כשבנו מחדש את הקישור שלהם על ידי החתמת דומיניק סובוסלאי, אלכסיס מקאליסטר, ריאן חראפנברך ו-וטארו אנדו תמורת 155 מיליון ליש"ט סך הכל.

אחרי שקלופ עזב, רבים הופתעו שארנה סלוט הצליח להחתים רק את פדריקו קייזה בשני חלונות ההעברות הראשונים שלו. אבל לאחר זכייה בפרמיירליג, FSG הראתה את סוג כוונת ההוצאות שנראית בדרך כלל אצל סיטי, יונייטד וצ'לסי.

פלוריאן וירץ וג'רמי פרימפונג | Jan Fromme – firo sportphoto

המגן ג'רמי פרימפונג כבר הגיע הקיץ תמורת 29.5 מיליון ליש"ט, בעוד שליברפול מנהלת מו"מ לגבי המגן השמאלי של בורנמות' מילוש קרקז על העברה בסך 45 מיליון ליש"ט, כך שהיא בבירור מחפשת להמשיך להתקדם אחרי האליפות בעונה הראשונה של סלוט. וזה ניגוד מוחלט להודעת הטקסט שהם השאירו לקלופ לפני כל השנים האלה.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי