ליברפול עומדת בפני אתגר משמעותי בהגנה על התואר שלה בפרמיירליג, כשמוחמד סלאח צפוי להחסיר עד שישה משחקי ליגה (שהם 15 אחוז, כמעט חמישית מהעונה) חשובים בעונת 2025/26 בשל השתתפותו בגביע אפריקה. הכוכב המצרי, השחקן הטוב ביותר של אלופת אנגליה בעונה שעברה, ייאלץ להיעדר במהלך תקופה קריטית שכוללת את המפגש הגדול מול ארסנל.
סלאח, שזכה בנעל הזהב של הפרמיירליג זו השנה הרביעית ונבחר לשחקן העונה בליגה בפעם השנייה, חתם לאחרונה על חוזה חדש לשנתיים בליברפול. עם זאת, חובותיו כקפטן נבחרת מצרים, שהעפילה לטורניר שייערך במרוקו, יגרמו להיעדרות ממושכת שתתחיל כבר בדצמבר.
על פי לוח המשחקים שפורסם השבוע, סלאח צפוי להחסיר את המשחקים הבאים:
- טוטנהאם בחוץ (20 בדצמבר)
- וולבס בבית (27 בדצמבר)
- לידס בבית (30 בדצמבר)
- פולהאם בחוץ (3 בינואר)
- ארסנל בחוץ (7 בינואר) – במקרה הטוב יהיה בספק
- ברנלי בבית (17 בינואר) – אם מצרים תגיע לגמר
- משחק הגביע האנגלי בסיבוב השלישי
מצרים תפתח את הטורניר ב-22 בדצמבר מול זימבבואה, כשהיא נחשבת לאחת הפייבוריטיות לזכייה בגביע. הפרעונים לא זכו בתואר מאז 2010, ואם יתקדמו מהבתים, סלאח עלול להיעדר עד לגמר שייערך ב-18 בינואר ברבאט.
ההיעדרות מציבה אתגר משמעותי בפני המאמן החדש ארנה סלוט, שיצטרך למצוא פתרונות יצירתיים בהיעדר השחקן הטוב ביותר שלו. המשחק מול ארסנל, יריבה ישירה על התואר, נחשב לקריטי במיוחד, וליברפול תקווה שסלאח יספיק לחזור במידה ומצרים תודח בשלבים המוקדמים של הטורניר.
מה דעתך על הכתבה?