בטוחה שתחשוף את השערוריה של אופ"א: קריסטל פאלאס עומדת לזעזע את אירופה

play
שחקני קריסטל פאלאס חוגגים עם אברצ'י אזה | James Gill - Danehouse
צפו: קריסטל פאלאס ניצחה 0:1 את מנצ'סטר סיטי בגמר הגביע האנגלי 04:12

אחרי שהודחה מהליגה האירופית, מחזיקת הגביע האנגלי תדרוש גישה מלאה להתכתבויות בין נוטינגהאם פורסט לאופ"א. הנשרים טוענים ליחס מוטה לרעה ושפורסט קיבלה הארכת זמן עד סוף מאי, על מנת לפתור את עניין הבעלות הכפולה

(גודל טקסט)

קריסטל פאלאס מתכוננת למהלך נועז נגד אופ"א כשהיא מתכוונת לדרוש חשיפה מלאה של התכתבויות בין האיגוד האירופי לנוטינגהאם פורסט. לפי ה"דיילי מייל", הקבוצה הלונדונית בטוחה כי ההתכתבויות האלה יוכיחו שקיבלה יחס מוטה לרעה כשהודחה מהליגה האירופית.

בשבוע שעבר נקבע כי פאלאס, זוכת הגביע האנגלי, תודח מהליגה האירופית ותשחק בקונפרנס ליג בגלל שג'ון טקסטור, שמחזיק במניות בליון, היה בעל מניות גם בנשרים. טקסטור מכר את המניות אך לא לפני המועד האחרון לרישום בעלי מניות באופ"א, מה שגרם לארגון להכריז עליו כבעל מניות בשני מועדונים. אי לכך ובעקבות הישארותה של ליון במפעל, פאלאס שילמה את המחיר.

קריסטל פאלאס זוכת הגביע האנגלי 2025 | רויטרס

בפאלאס בטוחים שפורסט קיבלה יחס מועדף וזמן נוסף להסדיר את העניינים הקשורים לבעלות הכפולה של אוונגלוס מרינאקיס, שמחזיק גם באולימפיאקוס. הקבוצה מתכוונת להגיש ערעור לבית הדין לבוררות בספורט ולדרוש מאופ"א את כל ההתכתבות עם פורסט. גורמים בקבוצה גם מאמינים שפורסט כתבה לאופ"א שהיא מצפה שפאלאס תודח.

הסכסוך מתחדד לאור גילוי מטריד. התברר כי האיגוד האירופי הודיע לחבריו שהמועד האחרון לרישום בעלי מניות, 1 במרץ 2025, אינו סופי ויש זמן עד 31 במאי 2025. האיגוד אף ייעץ לקבוצות כיצד לעקוף את הכללים. פאלאס לא קיבלה הודעה זו כי אינה חברה באיגוד, בעוד שאולימפיאקוס של מרינאקיס כן.

שחקני נוטינגהאם פורסט חוגגים | Ritchie Sumpte

התזמון של הפעולות של מרינאקיס מעורר שאלות. באפריל, חודשיים אחרי המועד האחרון לכאורה, מרינאקיס מכר חלק מהמניות שלו בפורסט כשנראה היה ששתי הקבוצות שלו עלולות להעפיל לליגת האלופות. זה קרה הרבה אחרי המועד שבו פאלאס נאלצה לפתור את בעיותיה, מה שמחזק את הטענה על יחס מועדף.

מאות אוהדי פאלאס הפגינו בסלהרסט פארק נגד "העוולה הנוראה" והאשימו את אופ"א ב"פשיטת רגל מוסרית". איגוד הכדורגל האנגלי תמך בפאלאס וחברי פרלמנט ביקשו מהממשלה להתערב. יו"ר פאלאס סטיב פאריש מקווה כי הקשרים הטובים שלו עם נשיא אופ"א מימי המאבק נגד הסופר ליג יעזרו.

שחקני קריסטל פאלאס מודים לקהל | GettyImages

פאלאס לא מתכוונת להיכנע ושוקלת את כל הדרכים המשפטיות כדי לחזור לליגה האירופית. הסכסוך עלול להפוך לפרשה שתזעזע את הכדורגל האירופי ותעלה שאלות קשות על השקיפות בהתנהלות של אופ"א. מנגד, בפורסט דוחים בתוקף כל טענה על יחס מועדף וטוענים כי המבנה שהם הקימו היה בתוקף כבר ב-1 במרץ.

עוד באותו נושא: אופ''א, קריסטל פאלאס

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי