הגיבור החדש של ליברפול בטוח: "אזכה בכדור הזהב", ביקורת קשה על השופט

play
הגיבור של המשחק. ריו אנגומוהא | אימג'בנק GettyImages
צפו: ניוקאסל חזרה מפיגור 2:0 ב-10 שחקנים, אך הכישרון בן ה-16 קבע 2:3 04:34

באנגליה הזכירו את האמירה של אנגומוהא בן ה-16 לפני כשנה והצהירו: "יש לו את היכולת לגבות את המילים הגדולות". וגם: שופט העבר עם ביקורת על ההתנהלות של סיימון הופר בהחלטה להרחיק את אנתוני גורדון

(גודל טקסט)

ריו אנגומוהא בן ה-16 הפך לגיבור של הרגע האחרון בסנט ג'יימס פארק, כשכבש את שער הניצחון בדקה ה-100 ב-2:3 של ליברפול על ניוקאסל. שחקן הכנף הפך לשחקן הצעיר ביותר בהיסטוריה של הרדס שכובש בפרמיירליג, ולרביעי הצעיר ביותר בכל תולדות הליגה.

האווירה הייתה טעונה במיוחד על רקע הסאגה סביב אלכסנדר איסק, שמנסה לעבור מניוקאסל לליברפול. הקהל הביתי קיבל את אלופת אנגליה בזעם, במיוחד כלפי הוגו אקיטיקה שהיה אחד מארבעה (חמישה כולל איסק) שהעדיף לא לשחק בניוקאסל הקיץ.

כבש בכל משחק רשמי בליברפול עד כה. אקיטיקה | אימג'בנק GettyImages

הקבוצה של אדי האו הרשימה לאורך כל המשחק ובמיוחד בפתיחה, אבל התיקול החריף של אנתוני גורדון על וירג'יל ואן דייק, בגללו הורחק כוכב ניוקאסל, שינה את המומנטום. השופט לשעבר קית' האקט לא חסך ביקורת מהשופט סיימון הופר על התנהלותו במקרה.

"הייתי המום שבמבט ראשון השופט לא הוציא כרטיס אדום ישיר", אמר האקט. "למען האמת, שתי עבירות מוקדמות יותר שהיו ראויות לכרטיס צהוב לא נשרקו – לא מקובל. גישה מקלה מדי של הופר למפגש הזה. למזלנו ה-VAR התערב והותיר להופר אפשרות אחת בלבד – להוציא כרטיס אדום על תיקול שהיה אקט של משחק מסוכן ברמה חמורה".

שינה את המשחק? גורדון | אימג'בנק GettyImages

האדום של גורדון, כזכור, לא היה האירוע המרכזי במשחק. שער הניצחון של אנגומוהא גרם להד תקשורתי נרחב סביב הנער בן ה-16. בסיום המשחק שיתף הגיבור החדש של ליברפול ברגע בו נקרא לעלות מהספסל: "זה היה מטורף. הוא פשוט הסתכל עלי והצביע, כאילו 'תתכונן מהר'. אתה פשוט צריך להיכנס ולהשפיע, ולמזלי הצלחתי לעשות את זה".

באוקטובר שעבר, אנגומוהא העז להצהיר: "אני מאמין לחלוטין שיום אחד אזכה בכדור הזהב. אני רוצה להיחשב לאחד השחקנים הטובים ביותר שאי פעם שיחקו כדורגל ולהפוך לאגדה". אחרי הופעת הבכורה המרשימה שלו, באנגליה כבר שיבחו את המנטליות שלו וטענו: "יש לו את היכולת לגבות את המילים הגדולות שלו".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי