כוכב יונייטד לשעבר: "חטפו אותי ודרשו שאעבור קבוצה. חשבתי שזה הסוף"

play ראיין גיגס, דימיטאר ברבאטוב, וויין רוני
ראיין גיגס, דימיטאר ברבאטוב, וויין רוני | Manchester, England. (Photo by Alex Livesey/Getty Images
צפו: קוניה כבש שער בכורה, מנצ'סטר יונייטד ניצחה 2:4 את ברייטון 01:51

דימיטר ברבאטוב סיפר בפודקאסט של ריו פרדיננד על אירוע מפחיד במיוחד מימיו כנער בבולגריה: "הרגשתי מאוים. הרגשתי שהולכים להכות אותי או גרוע מכך"

(גודל טקסט)

כוכב מנצ'סטר יונייטד וטוטנהאם לשעבר, דימיטר ברבאטוב, חשף בריאיון מרתק את אחד האירועים המטרידים ביותר בקריירה שלו – חטיפה בידי עבריינים בולגרים שניסו לאלץ אותו לעבור קבוצה כשהיה נער צעיר.

חלוץ העבר ההבולגרי היה רק בן 18 כשהאירוע המטריד התרחש במולדתו. ברבאטוב שיחק אז בצסק"א סופיה והחל להראות ניצוצות, כאשר פתאום נלקח למסעדה על ידי חבר לקבוצה לאחר אימון. שם, הוא נחטף על ידי קבוצת גברים – שלפי הדיווחים היו אנשי הביטחון של העבריין גאורגי איליב – והוחזק בשבי במשך מספר שעות בניסיון לאלץ אותו לעבור ליריבה.

ברבאטוב סיפר בפודקאסט של ריו פרדיננד: "שיחקתי בצסק"א סופיה והתחלתי באמת להראות את האיכויות שלי. ובדרך כלל, כשאתה מראה את האיכות שלך כשחקן, קבוצות באות אליך, מגישות הצעות, שואלות כמה זמן יש לך בחוזה, כמה עולה לקנות אותך, דברים כאלה".

ברבאטוב
ברבאטוב | צילום: Gettyimages

"אבל בבית (בבולגריה) זה היה שונה", הסביר חלוץ העבר. "בבית זה היה כמו 'אותו? בסדר, תביאו אותו לכאן'. לא היה לי רכב. אז חבר שלי לקבוצה, אחרי אימון, אמר לי 'בוא איתי, אני צריך להביא אותך לחבר שלי'. והייתי קצת נאיבי, כמובן. אולי סמכתי עליו כי שיחקנו באותה קבוצה. אז נכנסתי למכונית שלו. הוא נסע איתי למסעדה".

ברבאטוב תיאר את הרגעים המפחידים: "נכנסנו למסעדה, היו כמובן שולחנות. בשולחן אחד היה בחור לבדו ועל שלושה שולחנות אחרים היו בחורים גדולים, מקררים, בחורים בלקניים טיפוסיים שישבו מאחוריו, פשוט נראו מפחידים.

"והבחור שהביא אותי לשם אמר 'לך לשם, שב, נתראה מאוחר יותר'. והבחור אמר 'בוא הנה, שב'. אני יושב, וחושב לעצמי 'מה קורה פה? מה קורה? אני צריך להתקשר לאבא שלי, אני צריך להתקשר לאבא שלי'".

מיגל ויטור שומר על דימיטר ברבאטוב
מיגל ויטור שומר על דימיטר ברבאטוב | Alex Livesey/Getty Images

ברבאטוב תיאר את השיחה המאיימת: "והבחור התחיל לדבר. הוא אמר 'אנחנו יודעים מי אתה. אנחנו צריכים להחליף לך את הקבוצה, אנחנו רוצים אותך בקבוצה שלנו. אנחנו צריכים להשיג אותך'. ואני כזה 'כן, אבל אני משחק בצסק"א סופיה. כלומר, אני אוהב לשחק שם"

"הוא אמר 'אנחנו נסדר את זה. אל תדאג לגבי זה'. והבחורים ישבו שם ואני פשוט מאוים, כמובן. אז אולי שעתיים, שלוש שעות ישבתי שם, ובסוף הבחור נתן לי להתקשר לאבא שלי".

ברבאטוב תיאר את השיחה הנואשת עם אביו: "ואני מתקשר לאבא שלי, 'אני כאן. אני לא יודע איפה אני. אתה יודע, האנשים סביבי, בחורים גדולים'. אתה יודע, דיברתי ממש מהר, והוא אמר 'תירגע, תנשום. פשוט תירגע ותנשום'. ואני כזה 'מה לעזאזל? הם הולכים לחטוף אותי כאן ואני לא רוצה ללכת, אני רוצה ללכת הביתה'. והוא כזה 'בסדר, בסדר. תן לי לראות מה אני יכול לעשות. אני אתקשר לבחור'".

ברבאטוב | Catherine Ivill

בסופו של דבר, המצב נפתר בזכות התערבות ההורים והבעלים של שתי הקבוצות: "אז בסופו של דבר מישהו מתקשר למישהו, והבוסים הגדולים של שתי הקבוצות מוצאים דרך שאני לא עובר, פשוט נשאר איפה שהייתי".

הכדורגלן לשעבר הודה שחשש לחייו. "ובמצב הזה, בן 18, רואה ויודע איך הדברים נעשו אז בבולגריה, חשבתי לעצמי 'זה הסוף שלי. אולי הם הולכים להכות אותי או גרוע מכך', אבל בסופו של דבר אבא שלי הגיע ולקח אותי למכונית. זה גרם לי להבין שאני צריך לגדול מהר ולהיות גבר ממש מוקדם".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי