לשופט במשחק בין ארסנל ליונייטד אסור לשפוט שתי קבוצות אחרות, זו הסיבה

play
גבריאל של ארסנל מול בנימין ששקו של מנצ'סטר יונייטד | Michael Regan
צפו בתקציר: אמבומו ודורגו נתנו ליונייטד 0:2 מול סיטי, דונארומה מנע תבו 02:50

קרייג פאוסון, ששובץ למשחק המסקרן, כבר שפט 15 פעמים בכל המסגרות העונה. עם זאת, בגלל אהדתו המוצהרת לשפילד יונייטד, לא יוכל לנהל משחק שלה ושל היריבה המושבעת

(גודל טקסט)

השופט קרייג פאוסון שובץ לשפוט את המפגש המסקרן בין ארסנל למנצ'סטר יונייטד, שייערך היום (ראשון, 18:30, ספורט1) באצטדיון האמירויות, אך באנגליה הזכירו כי ישנן שתי קבוצות שלעולם לא יוכל לנהל משחק שלהן. הסיבה לכך פשוטה: השופט האנגלי בן ה-46 הוא אוהד מוצהר של שפילד יונייטד.

על פי נהלי ארגון השופטים באנגליה, כל שופט מחויב להצהיר על הקבוצה שהוא אוהד ועל כל ניגוד עניינים אפשרי. בהתאם לכך, שופטים אינם משובצים למשחקים של הקבוצה שהם תומכים בה או של יריבותיה העירוניות. במקרה של פאוסון, המשמעות היא שלא ישפוט לעולם גם משחקים של שפילד וונסדיי.

שופט הפרמיירליג קרייג פאוסון | Getty images

פאוסון שופט בפרמיירליג מאז 2013, ובמהלך הקריירה ניהל גם את גמר הפלייאוף בצ'מפיונשיפ, חצי גמר הגביע האנגלי ומשחקים בליגת האלופות ובליגה האירופית. העונה הוא כבר שפט ב-15 משחקים בכל המסגרות, חילק 36 כרטיסים צהובים ושני אדומים. המשחק האחרון של ארסנל אותו ניהל היה ה-2:2 של התותחנים מול סנדרלנד בנובמבר, בעוד את יונייטד הוא שפט בהפסד השדים האדומים 3:1 בברנטפורד בספטמבר.

עוד באותו נושא: ארסנל, מנצ'סטר יונייטד, שופטים

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי