מיקל ארטטה נשם לרווחה אחרי ה-0:1 הדרמטי של ארסנל מול ווסטהאם והודה כי מדובר היה ב"רכבת הרים של רגשות", במיוחד בעקבות שער השוויון שנפסל ליריבה בדקות הסיום לאחר התערבות VAR.
"אני בטוח שאזכור את היום הזה", אמר ארטטה בסיום. "ידענו שזה יהיה משחק קשה. הם נלחמים על החיים שלהם ואנחנו נלחמים על האליפות. היה כל כך הרבה על הכף".
לדבריו, ארסנל פתחה היטב את המשחק והגיעה לשלושה מצבים גדולים כבר במחצית הראשונה, אך נאלצה להתמודד גם עם פציעתו של בן ווייט. "היינו צריכים להסתגל ולקבל החלטות קשות. זרקנו למגרש את כל מה שהיה לנו כדי לנצח, ובסוף קיבלנו תגמול על האומץ הזה".
המאמן התייחס גם להחלטה לפסול את השער הדרמטי בסיום בעקבות עבירה על דויד ראיה: "כשצריך לבקר שופטים אני עושה את זה, אבל היום אני חייב לברך אותם. צריך הרבה אומץ כדי לשלוח את השופט למסך. כשרואים את התמונה אין ספק שזו עבירה ברורה".
ארטטה הדגיש כי מבחינתו המאבק עדיין חי: "יש עוד שני משחקים לסיום. באנו לכאן כדי לנצח והצלחנו לעשות את זה. עכשיו הדבר היחיד שחשוב הוא ההווה".
גם כובש שער הניצחון, לאנדרו טרוסטאר, הודה שמדובר היה באחד המשחקים הקשים של הקבוצה העונה: "זה מגרש שקשה מאוד להגיע אליו. כשכבשנו הייתה שמחה גדולה, אבל ידענו שאנחנו חייבים לשמור על שער נקי".
הבלגי חשף כי ראיה היה משוכנע מיד שהשער שנכבש נגד ארסנל צריך להיפסל: "דויד אמר ישר שזה לא יכול להיות שער. האמנתי לו כי הוא היה מאוד משכנע, אבל אף פעם אי אפשר לדעת. בסוף הייתה הקלה גדולה כשזה נפסל".
לסיום, טרוסארד סיכם את מצב הרוח בארסנל: "נשארו עוד שני משחקים, ואנחנו מקווים שמשהו יפה מחכה לנו בסוף".
מה דעתך על הכתבה?