ארלינג הולאנד ינסה לזכות העונה בפעם הרביעית בנעל הזהב של הפרמיירליג ולהשוות את שיאם של תיירי הנרי ומוחמד סלאח. אחרי שהמצרי עזב את ליברפול, ב-BBC בחנו מי עשויים להיות היריבים המרכזיים של חלוץ מנצ'סטר סיטי במאבק על מלכות השערים.
הולאנד זכה בתואר בשלוש מארבע העונות שלו באנגליה. בעונת הבכורה כבש שיא של 36 שערים, ובשתי זכיות נוספות הסתפק ב-27. בסך הכול הוא עומד על 112 שערים ב-132 משחקי פרמיירליג, ויגיע לעונה החדשה אחרי שבעה שערים במונדיאל במדי נבחרת נורבגיה.
אחד המועמדים הבולטים הוא אלכסנדר איסק. החלוץ השבדי, שנרכש על ידי ליברפול מניוקאסל תמורת 125 מיליון ליש"ט, סבל מפציעות רבות בעונה שעברה וכבש ארבעה שערים בלבד ב-22 הופעות בכל המסגרות. עם זאת, רק עונה קודם לכן סיים שני במרוץ לנעל הזהב עם 23 שערים.
גם איגור טיאגו מברנטפורד נמצא גבוה ברשימה. הברזילאי כבש 22 שערי ליגה בעונה שעברה, שני רק להולאנד, ואף זומן בעקבות היכולת לנבחרת ברזיל למונדיאל. ב-BBC ציינו שמספר קבוצות מעוניינות בו, ביניהן מנצ'סטר יונייטד.
ז'ואאו פדרו מצ'לסי הוזכר לאחר שסיים את העונה שעברה עם 15 שערי פרמיירליג. ב-BBC ציינו כי התחרות על המקום בחוד גברה, וכי גם השיטה של המאמן החדש צ'אבי אלונסו עשויה להשפיע על המספרים שלו.
שם נוסף הוא ויקטור יוקרס, שכבש 14 שערי ליגה ו-21 בכל המסגרות בעונת הבכורה שלו בארסנל. 14 מהשערים שלו הגיעו אחרי תחילת השנה האזרחית, וב-BBC מעריכים כי אם ישמור על הקצב הזה לאורך עונה מלאה, הוא עשוי להיכנס למאבק.
אולי ווטקינס מאסטון וילה ממשיך להיות אחד הכובשים היציבים בליגה. מאז שהגיע לפרמיירליג ב-2020 רק הולאנד וסלאח כבשו יותר ממנו, והוא עומד על 91 שערי ליגה בתקופה הזו. בעונה שעברה כבש 16, אך כדי להיאבק באמת על נעל הזהב הוא ככל הנראה יצטרך להתקרב לאזור 25 השערים.
גם בנימין ששקו נכלל ברשימה. הסלובני כבש 11 שערים בעונת הבכורה שלו במנצ'סטר יונייטד, כאשר תשעה מהם הגיעו לאחר פיטוריו של רובן אמורים והשינוי במערך. בגיל 23, ב-BBC מעריכים כי עונה מלאה בקצב הזה עשויה להפוך אותו למועמד של ממש.
ב-BBC הזכירו כי בארבע העונות האחרונות נדרשו בין 27 ל-36 שערים כדי לזכות בנעל הזהב. הולאנד ינסה כעת לזכות בפעם הרביעית ולהשוות את השיא של הנרי וסלאח.
מה דעתך על הכתבה?