בדרך לזעזוע מהיר? דיווח: זה המועמד המוביל להחליף את קאריק במנצ'סטר יונייטד

play
מייקל קאריק לאחר ההפסד המביך לקומו | Marco Luzzani/Getty Images
צפו בתקציר: מנצ'סטר יונייטד ולידס נפרדו ב-1:1 01:24

ההפסד המביך לקומו מעמיד את עתידו של שחקן העבר בסכנה, ובמועדון בוחנים חלופות: נאגלסמן זוכה להערכה בהנהלה, הורצלר נמצא אף הוא בתמונה, וקונטה כבר הביע נכונות לקבל את התפקיד. אלא שבאנגליה מזהירים מפני מאמן גרמניה לשעבר: "טיפוס שנוטה להתלקח"

(גודל טקסט)

מנצ'סטר יונייטד כבר בוחנת אפשרויות להחלפת מייקל קאריק, לאחר ההפסד 4:1 לקומו בליגת האלופות, שהגביר את הלחץ על המאמן. לפי דיווח ב-talkSPORT, יוליאן נאגלסמן, מאמן נבחרת גרמניה לשעבר, הוא המועמד המוביל לתפקיד, לאחר שכבר זכה להערכה אצל הנהלת המועדון בעבר.

נאגלסמן בן ה-39, שאימן בעבר את באיירן מינכן ור.ב. לייפציג, היה על הכוונת של יונייטד עוד לפני שהוחלט למנות את קאריק למאמן קבוע במאי. אלא שבאותה תקופה הוא עדיין אימן את נבחרת גרמניה, ובמקביל קאריק סיים את העונה בצורה מרשימה כמאמן זמני. כתוצאה מכך, המגעים עם נאגלסמן לא התקדמו. כעת, לאחר שעזב את הנבחרת בקיץ, הוא פנוי לתפקיד וזוכה לתמיכה מצד גורמים במועדון.

לצדו, גם פביאן הורצלר, מאמן ברייטון, נחשב לאפשרות בזכות התמיכה שהוא זוכה לה בתוך המועדון. אנטוניו קונטה, שעזב את נאפולי ביוני וזכה בעבר באליפות הפרמיירליג עם צ'לסי, מעוניין בתפקיד, ונציגיו כבר העבירו ליונייטד מסר שלפיו הוא ישמח להגיע. עם זאת, המועדון טרם הביע בו עניין. גם אדי האו, מאמנה לשעבר של ניוקאסל, נמצא ברשימת המועמדים, אף שבעבר ג'ים רטקליף התנגד למינויו, למרות תמיכתו של המנהל המקצועי לשעבר דן אשוורת'.

יוליאן נאגלסמן, מאמן נבחרת גרמניה לשעבר | Richard Sellers/Sportsphoto/Allstar via Getty Images

מועמדים נוספים שהוזכרו הם מאוריסיו פוצ'טינו, מאמן נבחרת ארצות הברית, וקירן מקנה, מאמנה לשעבר של איפסוויץ', שהיו מעורבים בתהליכי בחירה קודמים של המועדון. גם סימונה אינזאגי עשוי להפוך לאפשרות אם יפוטר מאל-הילאל, שבה הוא נמצא תחת לחץ. לפי הדיווח, הפסד לאל-קאדסיה ביום שישי עלול להוביל לסיום דרכו, והוא פתוח למעבר לפרמיירליג, אך לא ידוע אם יונייטד מעוניינת בו.

למרות הרזומה של נאגלסמן, לא כולם משוכנעים שהוא האיש המתאים לאולד טראפורד. כתב הכדורגל של talkSPORT, אלכס קרוק, הזהיר מפני מינויו בעקבות הקדנציה המאכזבת שלו בנבחרת גרמניה, שהודחה מול פרגוואי בשלב 32 האחרונות של המונדיאל. קרוק גם הטיל ספק ביכולתו של המאמן להתמודד עם האתגרים הפנימיים ביונייטד, בין היתר על רקע הביקורת שהשמיע הבלם ליסנדרו מרטינס בנוגע למדיניות הרכש של המועדון.

"אתה מפטר עוד מאמן ומביא מישהו כמו נאגלסמן, שלא בדיוק הצטיין בתפקידו כמאמן נבחרת גרמניה, והוא גם טיפוס שנוטה להתלקח", אמר קרוק בפודקאסט Inside Devils של talkSPORT. "איך הוא יעבוד עם אנשים כמו ג'ייסון וילקוקס, שנראה שלא הולך לשום מקום, ועומר ברדה? אין שום ערובה לכך שהחלפת המאמן תוביל למשהו מעבר להשפעה קצרת טווח. זה מה שקורה בדרך כלל כשמאמן חדש מגיע, ואז השחקנים חוזרים לסורם".

מייקל קאריק לאחר ההפסד המביך לקומו | Marco Luzzani/Getty Images

"קודם כול, אני חייב להתנצל בפני האוהדים", אמר קאריק לאמר התבוסה. "הלכתי אליהם בסיום. המועדון הזה חשוב לי כמו לכל אחד אחר, אם לא יותר, בהתחשב בתפקיד שלי. העובדה ששיחקנו בצורה כזאת היא בלתי מתקבלת על הדעת. רצינו להמשיך את מה שהצגנו מול לידס, את הרוח, האגרסיביות והרצון לתת הכול. הערב זה היה בדיוק ההפך. היה קשה לצפות בזה".

מאמן יונייטד לקח אחריות על ההופעה, אך הדגיש כי גם השחקנים צריכים לבחון את עצמם: "זה היה יותר ממאכזב. כולם צריכים לקחת אחריות על מה שקרה. אני לוקח אחריות מלאה על הקבוצה ועל ההופעה שלה. האחריות נעצרת אצלי, ואני מקבל את זה לחלוטין. אבל בתור אוהד של המועדון הזה, לראות הופעה כזאת זה פשוט לא מקובל".

כשנשאל על עתידו בתפקיד, השיב קאריק: "לא הקדשתי מחשבה למעמד שלי". בהמשך הוסיף: "אני כועס מאוד, אבל צריך להמשיך הלאה ולהתמודד עם מה שמגיע. יש הרבה עבודה לעשות לפני המשחק הבא כדי להכין את הקבוצה, כי זה היה ערב קשה לכולם. זה לא עניין של לשחק בשבילי, אלא בשביל המועדון הזה. כל החיים שלי סובבים סביב מנצ'סטר יונייטד. אני באמת נותן כל מה שאני יכול". כשנשאל אם גם שחקניו נותנים את אותו מאמץ, הודה: "הייתי רוצה לחשוב שכן, אבל לא אהבתי את מה שראיתי הערב".

במקביל, הקפטן ברונו פרננדש הצביע על אחת הבעיות המרכזיות מבחינתו: ההחלטה שלא להפעיל לחץ אישי ואגרסיבי על שחקני קומו. "זו החלטה של הצוות המקצועי לא ללחוץ אישית, אלא לפעמים להשאיר מעט שטח מאחור ולנסות לחטוף את הכדור בהזדמנות הראשונה, לחכות להם ולתת להם להחזיק בכדור", הסביר. "אבל לפעמים, כשאתה נותן לקבוצות כאלה יותר מדי זמן עם הכדור, הן צוברות ביטחון. הן מציבות הרבה שחקנים מאחורי הכדור, גורמות לך לרוץ הרבה ולשחקנים להיכנס לתסכול. ואז, כשאתה כבר חוטף את הכדור, גם הרגליים וגם הראש מתקשים הרבה יותר לתפקד".

כשנשאל ישירות אם ההחלטה הטקטית הייתה שגויה, פרננדש השיב: "זה התפקיד של המאמן והצוות המקצועי לבחון את זה, לא שלי. אני רק אומר שלפעמים אנחנו צריכים להיות אמיצים יותר בלחץ, לקחת סיכון, ללחוץ גבוה מאוד ולגרום ליריבה להרגיש לא בנוח, בדיוק כפי שהם עשו לנו".

ברונו פרננדש | Getty images

הפורטוגלי הרחיב על הקשיים מול קומו: "הבלם שלהם הגיע לשמור אותי אפילו עד למחצית המגרש שלנו. לפעמים גם אנחנו היינו צריכים לעשות את זה כקבוצה, ולא באמת הצלחנו. כשאתה משחק מול קבוצה שאוהבת להניע כדור דרך האמצע וליצור צירופי מסירות קצרים, אם אתה נותן לה יותר מדי זמן לחשוב ולהחליף עמדות במרכז המגרש, היא יוצרת שטחים גדולים באגפים. זה בדיוק מה שהם עשו, וככה הגיע השער הראשון".

קאריק נשאל על דבריו של הקפטן והשיב: "במחצית השנייה לחצנו באופן חלקי בשמירה אישית, ובסוף ספגנו מזה שער. לא משנה באיזו טקטיקה אתה משחק, אם אתה לא רץ בחזרה להגנה, אתה לא הולך לנצח".

פרננדש עצמו הבהיר כי הבעיות של יונייטד אינן מסתכמות רק בתוכנית המשחק: "ברור שזו לא הפעם הראשונה. שוב פתחנו ברגל שמאל. הם כבשו מוקדם מאוד, לא הפעלנו מספיק לחץ על הכדור ולא הייתה מספיק תנועה טובה בלי כדור. הרבה דברים לא עובדים לטובתנו. כשאתה סופג מוקדם כל כך, אתה כבר נכנס למשחק בתחושה של הפסד. כרגע קשה לנו מאוד לצאת מזה בלי לחזור להיות עצמנו, לדחוף קדימה, להיות אמיצים ולנסות ליצור משהו".

מבחינת קאריק, הדאגה המרכזית אינה רק התוצאה אלא הדרך שבה היא הושגה. "אלה לא היו רק השערים. הדרך שבה שיחקנו היא שהייתה קשה לצפייה", הסביר. "תוצאות יכולות להשתנות, אבל צריך לשחק בצורה מסוימת. זה לא מה שעשינו. אנחנו הראינו במשך שישה או שבעה חודשים שאנחנו מסוגלים ליותר, אבל אי אפשר להחליט מתי נותנים הכול ומתי לא".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי