שעות ספורות לפני גמר ליגת האלופות: טרגדיה גדולה באינטר

play
יסיימו עונה ללא כלום? שחקני אינטר | רויטרס
צפו בתקציר: אינטר ניצחה את קומו 0:2 אך זה לא הספיק כדי לזכות באליפות 03:58

נשיא המועדון לשעבר, ארנסטו פלגריני, נפטר הבוקר. בהודעת המועדון נכתב: "אינטר מילאנו וכל אוהדי הנראזורי מקיפים את משפחתו בשעה קשה זו". השחקנים יענדו סרטים שחורים

(גודל טקסט)

ארנסטו פלגריני, נשיא אינטר מילאנו לשעבר, נפטר בגיל 84 שעות ספורות לפני שהקבוצה האיטלקית תפגוש את פריז סן ז'רמן בגמר ליגת האלופות. פלגריני היה בעל המועדון בין השנים 1984-1995 וניהל את אינטר בתקופה שבה זכתה באליפות איטליה אחת ושני גביעי אופ"א.

פלגריני הצטרף לראשונה להנהלת אינטר ב-1979 לאחר ששלח מכתב ליו"ר דאז איבנו פראיצולי, בו ביקש להיות מעורב במועדון. ב-2020 הוא נכנס להיכל התהילה של אינטר לאחר שניהל תקופה מוצלחת בהיסטוריה של המועדון, במהלכה הוחתמו שמות גדולים כמו לותר מתיאוס, יורגן קלינסמן וקרל היינץ רומניגה.

ארנסטו פלגריני, נשיא אינטר לשעבר | Gettyimages

לפי גאזטה דלו ספורט, פלגריני נפטר הבוקר (שבת) סביב השעה 8:00. המועדון פרסם מחווה מרגשת לנשיא לשעבר ברשתות החברתיות ושלח תנחומים למשפחתו.

"הנשיא ארנסטו פלגריני עזב אותנו", נכתב בהודעת המועדון. "במשך 11 שנים הוא הוביל את אינטר בחוכמה, כבוד ונחישות, והותיר חותם בל יימחה בהיסטוריה של המועדון שלנו. אינטר מילאנו וכל אוהדי הנראזורי מקיפים את משפחתו בשעה קשה זו".

אינטר תכבד את זכרו של פלגריני במינכן הערב על ידי ענידת סרטי אבל שחורים במהלך המשחק הגורלי מול פ.ס.ז'. המועדון ניצב בפני אחד הערבים הגדולים בהיסטוריה שלו בניסיון לזכות בליגת האלופות בפעם הרביעית – הזדמנות ענקית לאחר שהדיחו את ברצלונה, אחת הפייבוריטיות.

חלפו 15 שנים מאז זכו בתחרות לאחרונה, כשז'וזה מוריניו הוביל אותם לניצחון 0:2 על באיירן מינכן. יריבתם פ.ס.ז' שואפת לזכות בליגת האלופות לראשונה בהיסטוריה, לאחר שהגיעה לגמר ב-2020 והפסידה לבאיירן.

עוד באותו נושא: אינטר

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי