פיורנטינה הודיעה היום (שבת) על מותו של נשיא המועדון רוקו קומיסו בגיל 76, לאחר תקופה ממושכת של טיפולים רפואיים. בהודעת אבל רשמית מסרה משפחת קומיסו, יחד עם רעייתו, ילדיו ואחיותיו, כי הנשיא הלך לעולמו והותיר אחריו חלל גדול במשפחה ובקהילת המועדון.
קומיסו רכש את פיורנטינה ביוני 2019 והפך לאחת הדמויות המרכזיות בכדורגל האיטלקי בשנים האחרונות. תחת הנהגתו הגיע המועדון לשני גמרים של הקונפרנס ליג ולגמר הגביע האיטלקי, והשקיע משאבים נרחבים במחלקת הנוער ובתשתיות. גולת הכותרת של פועלו בפירנצה היא הקמת "ויולה פארק", מתחם האימונים המתקדם שנפתח ב-2023 וקרוי על שמו.
מעבר לעשייתו הספורטיבית, קומיסו היה איש עסקים בולט בארצות הברית ומייסד חברת "מדיה-קום", מחמש ספקיות הכבלים הגדולות במדינה. הוא היגר לארה"ב מאיטליה בגיל 12, בנה קריירה מרשימה בענף התקשורת והפיננסים, ונמנה על רשימת פורבס 400.
לאורך חייו השקיע סכומים ניכרים בקידום חינוך ותרומה לקהילה, בין היתר באמצעות מלגות לאלפי סטודנטים. בפיורנטינה סיכמו: זכרו של קומיסו יישאר חקוק בלב המועדון, העיר פירנצה ואוהדי הוויולה ברחבי העולם.
מה דעתך על הכתבה?