גביע העולם הוא המקום עבור גדולי הכדורגלנים לרשום את שם בדפי ההיסטוריה של הענף. זכייה בגביע המוזהב מהווה חותמת על מורשת של שחקנים, וכל שער ניצחון, פנדל גורלי או הפסד טראגי יכול לחרוץ גורל של קריירה שלמה. עבור כמה כוכבים, הטורניר בקטאר יהווה במה לניפוץ שיאים שעליהם חלמו כל הקריירה.
במונדיאל שיוצא לדרך הערב (ראשון), בפני ארבעה שחקנים ניצבת מטרה נוספת מעבר להצלחה הקבוצתית – להפוך למלך השערים של הנבחרת שלהם בכל הזמנים.
ראשון, ואולי חשוב מכולם, הוא ניימאר. מי שפרץ לתודעה אי שם לפני למעלה מעשור כילד צעיר בסנטוס, רחוק כעת שלושה שערים בלבד מלהפוך למלך השערים של נבחרת ברזיל בכל הזמנים. לשחקנה של פריז סן ז'רמן יש 75 כיבושים במדי הסלסאו, כאשר מי שמקדים אותו הוא ככל הנראה גדול הכדורגלנים שיצאו ממדינתו – פלה עם 77.
שם בולט נוסף ברשימה הוא הארי קיין. הקפטן האנגלי סיים כמלך השערים של המונדיאל הקודם עם שישה שערים, ועם 51 שערים במאזנו בנבחרת, הוא זקק כעת לעוד שניים כדי להשתוות לוויין רוני.
גם בצרפת אנו עשויים להיות עדים לשינוי בפסגה. פציעתו של קארים בנזמה פינתה את המקום בהרכב לאוליביה ז'ירו. חלוצה של מילאן אמנם לא כבש כלל במונדיאל ברוסיה, אך חשיבותו למערך של דידיה דשאן בדרך לזכייה צפויה לסדר לו גם הפעם את חולצת ההרכב. לז'ירו בן ה-36 יש 49 שערים במדי הטריקולור, מקום שני לתיירי הנרי עם 51. אגב, את הפודיום משלים שחקן פעיל נוסף – אנטואן גריזמן עם 42.
השחקן הרביעי והאחרון שבהחלט יכול לשבור את השיא הלאומי הוא עלמואז עלי. למי שאינו מכיר, מדובר בכוכב של נבחרת קטאר, זה שהוביל אותה במו ידו לזכייה מפתיעה בגביע אסיה ב-2019. לעלי יש 42 שערים בנבחרת, והוא חולק את המקום הראשון עם מנסור מופתח. עוד שער אחד, אולי כבר הערב, והוא יתבסס בפסגה לבד.
יש לציין כי מעבר לארבע הנבחרות הללו, תשע נבחרות מגיעות לטורניר כשברשותן מלך השערים המכהן. מדובר בכריסטיאנו רונאלדו (פורטוגל, 117 שערים), ליאונל מסי (ארגנטינה, 91), רוברט לבנדובסקי (פולין, 76), לואיס סוארס (אורוגוואי, 68), רומלו לוקאקו (בלגיה, 68), אלכסנדר מיטרוביץ' (סרביה, 50), גארת' בייל (ויילס, 40), אנר ולנסיה (אקוודור, 35) וקייל לארין (קנדה, 25), שמקדים את חברו ג'ונתן דייויד בשלושה שערים.
ומה לגבי מלכי השערים במונדיאל עצמו? מירוסלב קלוזה בגרמניה הוא כידוע מלך שערי הטורניר בכל הזמנים עם 16 שערים, כאשר את הפודיום משלימים רונאלדו הברזילאי עם 15 וגרד מולר עם 14.
מבין השחקנים הפעילים, הכי קרוב אל הפסגה נמצא תומאס מולר עם עשרה שערים. הגרמני הבקיע חמישה שערים בדרום אפריקה 2010 וחמישה בדרך לזכייה בברזיל 2014, אך במונדיאל המאכזב של המאנשאפט לפני ארבע שנים לא כבש בכלל. אחריו מבין השחקנים שהגיעו לקטאר נמצאים סוארס ורונאלדו עם שבעה שערים, ובהמשך קיין, ניימאר ומסי עם שישה.
לחצו ללוח השידורים המלא של המונדיאל
מה דעתך על הכתבה?