Sport1 Banner

כיסאות ושולחנות הושלכו מצד לצד: צפו בכאוס לפני גמר הקונפרנס ליג

עימותים אלימים פרצו בין אוהדי קריסטל פאלאס לאולטראס של ראיו וייקאנו, לקראת המפגש בין הקבוצות הערב (22:00, ספורט1). המשטרה המקומית התערבה ועצרה חשודים

(גודל טקסט)

אוהדי קריסטל פאלאס הותקפו בלייפציג לפני גמר הקונפרנס ליג שייערך הערב (רביעי, 22:00, ספורט1), והיו מעורבים בעימותים אלימים עם אולטראס של ראיו וייקאנו, כך דווח בכלי התקשורת האנגלים.

התקריות התרחשו אתמול (שלישי) במרכז העיר המארחת את הגמר, כשצעירים לבושים שחור הסתערו לעבר אזור שבו ישבו אוהדי פאלאס מחוץ לברים. בתוך זמן קצר הושלכו כיסאות, שולחנות ובקבוקים מצד לצד, עד שהמשטרה הגרמנית התערבה והשיבה את הסדר.

לפי "הטלגרף", עד לאותו שלב שררה אווירה חיובית בין מחנות האוהדים' לקראת המשחק הגדול ביותר בהיסטוריה של שני המועדונים. אלא שבסביבות השעה 20:15 השתנה המצב, ותיעודים שעלו לרשתות החברתיות הציגו את רגעי ההתפרצות האלימה במרכז לייפציג.

תחילה לא היה ברור אם המעורבים הם אוהדי לוקומוטיב לייפציג מהליגה הרביעית בגרמניה, אך בהודעה רשמית שפרסמה המשטרה המקומית הבוקר (רביעי) אושר כי מדובר באוהדי ראיו וייקאנו. עוד נמסר כי המשטרה עקבה מקרוב אחר האוהדים הספרדים, עוד לפני המשחק ברד בול ארנה.

בהודעת המשטרה נכתב: "באזור מרכז העיר לייפציג, אוהדי ראיו וייקאנו וקריסטל פאלאס תקפו זה את זה מילולית ופיזית אמש. המשטרה הפרידה בין המחנות, ביצעה בדיקות זהות ליותר מ-300 אנשים והוציאה צווי הרחקה".

עוד נמסר כי "בסביבות השעה 20:00, כ-300 אוהדים בסיכון גבוה של ראיו וייקאנו הסתובבו יחד במרכז העיר". לפי המשטרה, העימות המרכזי התרחש מחוץ לשלוש מסעדות מקומיות: "הושלכו בקבוקים, כוסות בירה וריהוט של הפאבים מצד לצד. בנוסף לכך, היו גם עימותים פיזיים".

המשטרה הגרמנית הדגישה כי הכוחות שפעלו במקום הצליחו להשתלט במהירות על האירועים, אך ציינה שלא כל המעורבים נתפסו מיד. לפי ההודעה, קבוצה של כ-60 אוהדי קריסטל פאלאס התגרתה באוהדים ספרדים באזור אחר בעיר, לפני שכותרה על ידי המשטרה הפדרלית.

בסיכום האירועים נמסר כי שני אנשים נעצרו, יותר מ-320 אוהדים היו מעורבים בפעילות המשטרתית ושני שוטרים נפצעו באורח קל. במשטרה הדגישו כי אזור פסטיבל האוהדים בעיר נותר רגוע לאורך כל הלילה, למרות המתיחות והעימותים במוקדים אחרים בלייפציג.

עוד באותו נושא: קריסטל פאלאס, ראיו וייקאנו

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי