רוברט לבנדובסקי, כוכב ברצלונה ונבחרת פולין, נמצא במוקד העניינים מצד מספר מועדונים מהליגה הסעודית. לפי דיווח של "מונדו דפורטיבו", נציגים מהליגה פנו לסביבתו של השחקן כדי לבחון אפשרות למעבר כבר בקיץ הנוכחי.
לחלוץ נותרה עוד שנה בחוזהו בברצלונה, ולפי מקורביו – "אין לו כל כוונה לעזוב", כשהוא ובני משפחתו מרגישים נוח בעיר ובמועדון. עם זאת, בבלאוגרנה מודעים לכך שלבנדובסקי עשוי להיות יעד מרכזי עבור הסעודים, במיוחד נוכח כושרו הגבוה כאשר בעונה החולפת כבש 42 שערים בכל המסגרות.
היתרון הכלכלי של הליגה הסעודית, שמסוגלת להציע חוזים ארוכי טווח עם שכר עתק, מהווה איום ממשי. הדוגמה הבולטת ביותר היא כריסטיאנו רונאלדו, שחתם באל נאסר עד 2027 עם שכר של 208 מיליון יורו לעונה ועוד 30 מיליון בבונוסים על החתימה.
בנוסף לכוכב הפורטוגלי, רמת האטרקטיביות של הליגה הסעודית הולכת וגדלה. אחד המצטרפים האחרונים הוא לא אחר מאשר שחקן העבר של ברצלונה – ז'ואאו פליקס, שבגיל 25 לא עמד בפני הפיתוי של הכסף הגדול והצטרף לליגה שמעלה את הרמה התחרותית שלה מיום ליום. רק נזכיר כמה מהשמות הגדולים שכבר משחקים שם: בנזמה, קאנטה, פירמינו, מאנה, קוליבאלי, מאחרז, ברוזוביץ', פאביניו, קראסקו, ויינאלדום, תיאו הרננדס, רובן נבש, פרנק קסי, רטגי, בונו – ועוד רבים.
ברצלונה מצדה לא שוללת תרחיש של עזיבה – רק אם תתקבל הצעה "אסטרונומית" שתרצה גם את השחקן וגם את המועדון. חשוב לזכור: החלוץ הפולני נרכש לפני שנתיים מבאיירן מינכן תמורת 45 מיליון יורו ועוד 5 מיליון בבונוסים.
מאמן הקבוצה, האנזי פליק, מתכנן להשתמש בלבנדובסקי באופן מדוד יותר לאור גילו, כאשר פראן טורס, מרכוס רשפורד ודני אולמו יכולים לשחק בעמדה שלו.
החשש העיקרי של הקטלונים הוא שחלון ההעברות בליגה הסעודית פתוח עד 23 בספטמבר, בעוד זה של הלה ליגה נסגר בראשון לספטמבר – ולכן איום המעבר יישאר על הפרק גם לאחר סגירת חלון ההעברות האירופי, כשלברצלונה לא תהיה אופציה להחתים מחליף ראוי עד ינואר.
מה דעתך על הכתבה?