ז'פרן סוארס, שחקן העבר של ברצלונה וכובש השער האחרון בניצחון 0:5 ההיסטורי מול ריאל מדריד בעונת 2010/11, התארח בפודקאסט "Helado Oscuro" ודיבר בגילוי לב על תקופתו בקבוצה, הקריירה שדעכה, וההתנהלות מול הצעירים – עם ביקורת חריפה במיוחד כלפי לאמין יאמל. "הוא רק בן 18, וזה טבעי שלא יבין את ההשלכות של המעשים שלו", אמר ז'פרן, "אבל חייבים לשים לו גבולות בזמן – אם לא תעשה את זה, תשכח מזה".
לדבריו, למרות הכישרון של יאמל, ברצלונה לא תלויה בו: "הוא לא זה שעושה את ההבדל. לברצלונה יש שחקנים מעולים. כולם מדברים על פדרי, אבל זה כמו שאומרים שאם צ'אבי ואינייסטה לא היו משחקים עם מסי – הוא לא היה מה שהוא. תראה מה קרה לו כשעבר לפריז".
בהתייחסו לתקופה בה שיחק בקבוצה תחת פפ גווארדיולה, סיפר: "קראנו לו 'החולה', אבל למדתי ממנו המון. מי שהשפיע עליי הכי הרבה היה לואיס אנריקה – הוא כמו פפ, רק עם מנטליות יותר אגרסיבית". על שגרת האימונים הוסיף: "אסור היה לגעת במסי. מי שהיה חלק מהמעגל הקרוב שלו יכול היה לצחוק על זה, אבל אם אתה לא – עדיף שלא".
ז'פרן חילק שבחים רבים לקרלס פויול: "הוא היה לוחם. חזק, חכם, מכבד, עם הכרת תודה שאין להרבה שחקנים. פחדתי ממנו – או שאתה זז, או שהוא עובר דרכך". לעומת זאת, על מסי אמר: "גווארדיולה היה זה שמשך בחוטים, אבל מי שעשה הכול היה 'הקטן' – מסי. כולנו הלכנו אחריו. אם היינו יוצאים למלחמה – פויול ומסי היו הראשונים, ואנחנו אחריהם".
את עזיבתו את ברצלונה ב-2011 ייחס לפציעות – אבל גם להחלטות ההנהלה: "פפ תמיד חיבב אותי, אבל זוביזארטה הרס לי את הקריירה. הייתה לי הצעה מוולנסיה והוא חסם אותה. שהגיעו הצעות מחו"ל, ביקשו עבורי 3–4 מיליון יורו, אבל כשקבוצה מספרד התעניינה – דרשו 5 מיליון. זה מה שסגר לי את הדלתות בליגה. מאז – אני לא יכול לראות אותו".
לסיום, סיפר ז'פרן כי לאחר עזיבת ברצלונה לא הצליח למצוא את מקומו מחדש, ורק בשנה הראשונה בתאילנד חזר ליהנות מהכדורגל. הוא גם סירב להצעה להשתתף ב"קינגס ליג": "הציעו לי, אבל זה מרגיש כמו הצגה. זה לא מעניין אותי – אני מעדיף להישאר בתאילנד ולשחק שם".
מה דעתך על הכתבה?