ארגון שחקני הכדורסל הוציא הנחיות לקראת החזרה לפרקט

שחקני הפועל ירושלים
שחקני הפועל ירושלים | דני מרון

בישיבה של ארגון השחקנים החלו לתכנן את החזרה לכדורסל בצל 'שגרת הקורונה' המסתמנת בעולם. חלק מהדרישות: בדיקות לשחקנים, חזרה לאימונים וביטוח לשחקנים

(גודל טקסט)

ארגון שחקני הכדורסל ערך הבוקר (ראשון) ישיבה, ולאחריה הוציא הנחיות מפורטות לקראת החזרה לפרקט. למרות ההחלטה של מכבי תל אביב אמש להקפיא את החוזים של כל שחקני הקבוצה, וההצהרה של פרופסור איתמר גרוטו לפיה לא יערכו משחקים בחצי שנה הקרובה, הארגון מתכונן ליום 'שגרת הקורונה' אחרי ההנחיות המחמירות של משרד הבריאות.

בסיכום ישיבת ארגון השחקנים נכתב. "בטרם הוחלט אם ומתי יחודשו משחקי הכדורסל העונה, בעלי העניין בענף העולמי עובדים על תוכניות חזרה הדרגתית לאימונים ומשחק בשבועות / חודשים הקרובים. ארגוני השחקנים נמצאים בחזית השמירה על הבריאות והבטיחות של השחקנים בתהליך. מדינות החלו לפתח תכנית יציאה למצב "רגיל-חדש". תעשיית הכדורסל תצטרך לעבור שינוי דרסטי, ועלינו לחשוב מחדש על כל היבט שלקחנו כמובן מאליו בשגרה היומיומית".

"השחקנים אינם היחידים שיהיו חשופים בתהליך הזה – השיקולים חייבים לכלול את צוות המועדון, גורמי המשחק, צדדים שלישיים ואת הציבור הרחב. עם זאת, אין ספק שהשחקנים עומדים במרכז. אנו נדרוש הגנה מירבית על בריאותם ובטיחותם. בכל תרחיש של חזרה לשגרה יש לעבוד בתיאום עם ארגון השחקנים המקומי".


היכל מנורה מבטחים. יחזור לפעילות בקרוב? (אודי צטיאט)

ההנחיות של ארגון השחקנים:
דרישה לבדיקות: על מנת לחדש את האימונים וכדי להשתתף בתחרויות רשמיות נדרשות בדיקות קבועות לנגיף בקנה מידה גדול, עם יכולת לקבל תוצאות באופן מיידי. משטר בדיקות כזה ידרוש משאבים ויכולות – יש לוודא בכל מדינה כי הן קיימות עבור הכדורסלנים והצוותים המקצועיים.

חזרה לאימונים: שחקנים הם צעירים ובעלי בריאות טובה יותר מהאוכלוסייה הכללית, יש להנחיל עקרונות לתהליך החזרה לאימונים, על מנת למנוע העברת הוירוס לשחקנים ולצוות. אלה עיקרם:

  • בתקופת החזרה יש להפחית את העומסים באימונים.
  • שמירה על אמצעי היגיינה וריחוק.
  • מעקב אחר סימנים ותסמינים קליניים: נוכחות חום , שיעול וכו'
  • במקרה של החלמה ממחלה – יש לחכות מינימום 24 שעות לפני חזרה לאימון.
  • בידוד לשחקנים חולים או שנחשפו לנגיף – 14 יום
  • ביצוע בדיקות אחידות לכל הקבוצות ולכל השחקנים – גם בקבוצות בעלות תקציבים נמוכים

לפני החזרה למשחקים יש לערוך כמות מספקת של אימונים ומשחקי אימון לצורך חזרה לכושר ומניעת פציעות בזמן משחק. ליצור פרק זמן מותאם של אימון מחדש על סיבולת, מהירות, חוזק ותיאום. משך האימון, תדירות ועוצמת האימונים צריכים לעלות בהדרגה. ניתן להשתמש בבדיקות גופניות שערכו בקיץ כדי להעריך את רמת הכושר הגופני של השחקנים. יש להקדיש תשומת לב מיוחדת למניעת פציעות.


ארגון השחיש לערוך כמות מספקת של אימונים לפני החזרה למשחקים. (דני מרון)

 הנחיות למשחקים
– בדיקה, פיקוח ויצירת נוהל לכלל האנשים שנכנסים לאולם.
– הנחיות נסיעה מפורטות לקבוצות חוץ וצדדים שלישיים.
– פיתוח תקנים לדרישות השידור, וכן פעולות תקשורת אחרות.

ביטוח לשחקנים: מומלץ כי שחקנים ומעסיקים יעברו על הכיסוי הביטוחי והרפואי שלהם טרם חזרתם זרים לאימונים או למשחקים רשמיים כדי להבטיח כיסוי מספק במקרה של הידבקות בנגיף.

נסיעות למשחקים ולינה: יש להגדיר מחדש נוהל נסיעות למשחקים ולינה בהתאם לדרישות לבריאות הציבור. כולל מפרט לסוג הלינה, מספר שחקנים בחדר, צמצום חשיפת הסיכון לשחקנים וצוות הקבוצה וכן אינטראקציות עם צוות שלא נבדק.

לוח משחקים ועומס משחקים: במידה ויוחלט לקיים את כל המשחקים שנותרו לעונה יווצר מצב של צפיפות, כלומר התאוששות פיזית ונפשית קצרה מדי בין המשחקים. עומס יתר גורם להחלשת מערכת החיסון ולכן יש להקפיד על זמן התאוששות מינימלי בין משחק למשחק. בתוך כך, יש לתכנן זמן פגרה סביר בין סיום העונה הנוכחית, באם תחודש, לבין תחילת העונה הבאה.

עוד באותו נושא:

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי