האנזי פליק בביקורת חריפה: "פיפ"א? פשוט בדיחה – זה היה לא ייאמן"

play
האנזי פליק | Fran Santiago
סיכום השבוע של ספורט1 05:22

המאמן הגרמני לא אהב את ההחלטה להשאיר את ראפיניה מחוץ לנבחרת השנה של ארגון הכדורגל העולמי: "כשגיליתי שהוא לא נבחר, זה היה לא יאמן"

קבוצות: ברצלונה
(גודל טקסט)

האנזי פליק יצא בתגובה נחרצת נגד פיפ"א לאחר שלא כללה את ראפיניה בנבחרת העונה של 2024/25. במהלך מסיבת העיתונאים שלפני המשחק נגד ויאריאל (ראשון, 17:30), פליק ביקש את רשות הדיבור והעביר ביקורת חריפה על ההחלטה להותיר את הברזילאי מחוץ לנבחרת. "זה לא עניין גדול מבחינתי, אני לא מתעסק הרבה בשאלות של מי השחקן הטוב ביותר או מי נבחרת העונה, אבל נבחרת השנה של פיפ"א היא פשוט בדיחה. כשגיליתי שראפיניה לא נבחר, זה היה לא ייאמן", אמר פליק.

המאמן הגרמני הדגיש את תרומתו הגדולה של ראפיניה בעונה החולפת, במיוחד בליגת האלופות, שם הוא היה השחקן המשפיע ביותר בקבוצתו, והוסיף כי תרומתו הכוללת על הדשא הייתה הרבה מעבר לשערים ובישולים. "ראפיניה היה השחקן המשפיע ביותר בקבוצה שלנו בעונה שעברה. בליגת האלופות, הוא היה חלק מ-22 שערים שכבשנו, בתחרות הכי גדולה. אם תסתכלו על המשחקים, כמות השערים והבישולים היא בלתי נתפסת, אבל בעיניי ההשפעה שלו הייתה אפילו גדולה יותר", הוסיף פליק, שלא חסך בביקורת על פיפ"א.

ראפיניה מנחם את פליק | צילום מסך, X (טוויטר)

ראפיניה, שכמעט שלח את ברצלונה לגמר ליגת האלופות, רשם עונה מרשימה מבחינה אישית עם 34 שערים ו-22 אסיסטים בכל המסגרות. למרות המספרים האדירים והתרומתו הגדולה לקבוצתו, הוא לא נבחר בין השחקנים הטובים ביותר של העונה על פי פיפ"א. פליק, שציפה לראות את השם של ראפיניה בנבחרת, לא יכול היה להסתיר את אכזבתו מההחלטה.

ההחלטה להשאיר את ראפיניה מחוץ לנבחרת השנה לא התקבלה בהבנה, לא רק בקרב האוהדים אלא גם בקרב פליק, שלדבריו ההשפעה של השחקן הברזילאי בעונה החולפת הייתה עצומה ולא ניתנת להערכה במילים.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי