"בית האל": הבית בו גדל דייגו מראדונה הפך לבית תמחוי

play
הבית בו גדל דייגו מראדונה | Chris Brunskill/Getty Images
צפו בתקציר: איטליה תחמיץ את המונדיאל בפעם השלישית אחרי הפסד כואב לבוסניה 03:36

הבית שבו גדל האגדה הארגנטינאית בשכונת עוני בבואנוס איירס, הפך היום למטבח עממי שמחלק ארוחות לנזקקים. בעוד ציור הקיר והכיתוב האייקוני עדיין ניצבים על המבנה, המציאות שמסביב מספרת סיפור אחר לגמרי

(גודל טקסט)

הבית שבו גדל דייגו מראדונה תמיד היה סמל של תקווה. היום, הוא כבר הפך למשהו אחר לגמרי. אותו בית קטן בוילה פיוריטו, אחת השכונות העניות בפרברי בואנוס איירס, משמש כיום כמטבח עממי שמחלק ארוחות למי שאין להם מה לאכול.

דייגו מראדונה ברגע הגדול בקריירה | Paul Bereswill

הנכס, שכבר לא שייך למשפחתו של מראדונה, עדיין נושא את הזיכרון שלו בכל פינה. ציור הקיר הגדול עם דמותו והכיתוב "בית האל" נשאר במקום, וגם ההכרה הרשמית כאתר היסטורי לאומי מאז 2021 לא נעלמה – אבל המציאות סביבו השתנתה. מי שאפשר את השינוי הוא הבעלים הנוכחי, שנתן למתנדבים להשתמש בחצר כדי להקים נקודת חלוקת מזון.

והתור? רק הולך ומתארך. המשבר הכלכלי בארגנטינה מורגש היטב בשטח, והביקוש לארוחות זינק בכ-300%. "אנשים איבדו את העבודה שלהם ומגיעים לכאן בבושה, רק כדי לקחת אוכל", אמר לרויטרס הכומר לאונרדו פביאן אלברס, שמנהל את המקום. "זה משהו שלא ראינו בעבר".

מראדונה, שנפטר בשנת 2020 בגיל 60 אחרי שנים של מאבקים אישיים, השאיר אחריו מורשת עצומה – על המגרש ומחוצה לו. אבל אולי הסיפור של הבית הזה מספר משהו אחר לגמרי: המקום שבו גדל הילד שהגיע מהשוליים ועלה לפסגת הכדורגל העולמי, הפך היום לתזכורת כואבת למציאות שממנה הוא בא – ושעדיין לא באמת נעלמה.

עוד באותו נושא: ארגנטינה, דייגו מראדונה

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי