Sport1 Banner

לפני המשחק מול אנגליה: שלושה שחקני נבחרת הודחו בעקבות תקרית ירי

סאגה חריגה בנבחרת קוסטה ריקה: קנת' ורגאס ושני שחקנים נוספים הושעו מהסגל לקראת משחק ההכנה מול אנגליה שתשחק במונדיאל, בעקבות אירוע ירי מחוץ לבר וחקירת משטרה מתמשכת

(גודל טקסט)

שלושה שחקני נבחרת קוסטה ריקה, בהם שחקן היברניאן לשעבר המושאל להארטס, קנת' ורגאס, הושעו מהסגל לקראת משחק ההכנה מול אנגליה לקראת המונדיאל, בעקבות תקרית ירי מחוץ לבר במדינה. שתי הנבחרות היו אמורות להיפגש בפלורידה ב-10 ביוני, אך ההתאחדות הקוסטה ריקנית הודיעה כי ורגאס, יחד עם אלחנדרו בראן ו-וורן מדריגל, לא ייכללו בסגל בעקבות האירוע שאירע בסוף השבוע.

סוכנו של בראן אישר כי רכבו נפגע ממספר קליעים, במסגרת אירוע שנמצא כעת תחת חקירת משטרה. הקשר בן ה-25 היה הראשון שהוצא מהסגל, ולאחר מכן הצטרפו אליו גם ורגאס, שמשחק כמושאל בהארטס מהליגה הסקוטית הבכירה, ומדריגל – חלוץ נאשוויל מה-MLS. בהודעה ראשונית מסרה ההתאחדות הקוסטה ריקנית: "השחקן אלחנדרו בראן אינו עוד חלק מהסגל שזומן למשחקי הידידות של חודש יוני של הנבחרת הלאומית. נקבע כי בשלב זה התנאים אינם מאפשרים את המשך השתייכותו לקבוצה".

קנת' ורגאס במדי נבחרת קוסטה ריקה | Ian Maule

מספר שעות לאחר מכן נמסר בהודעה נוספת: "צוות האימון של הנבחרת החליט להוציא מהמחנה הנוכחי את השחקנים קנת' ורגאס ו-וורן מדריגל. ההחלטה נובעת מהנחיות החלות על כל חברי הנבחרות הלאומיות.
התאחדות הכדורגל של קוסטה ריקה מדגישה כי משמעת וכבוד לכללים הם עקרונות יסוד בכל הנבחרות שלנו.
ערכים אלו הם חלק מהאחריות המהותית של ייצוג המדינה".

הדיווחים על תקרית הירי בשכונת לוס יוסס, אחד האזורים היוקרתיים והמודרניים ליד הבירה סן חוסה, פורסמו לראשונה ביום שני. בתקשורת המקומית הופיעו תמונות של רכב שנפגע מלפחות חמישה קליעים, השייך ל"כדורגלן מוכר" אשר זוהה בהמשך כרכבו של בראן, חברו לקבוצת אל אחואלנסה של ורגאס. גורמים מקומיים מסרו: "האירוע התרחש בסביבות 1:40 בלילה ביום שני, לאחר דיווח על ירי באזור". במשטרה אישרו: "נפתחה חקירה לאחר שרכב ניזוק מירי בלוס יוסס". מפקד המשטרה אברהם גויקס אמר כי נמסר לשוטרים ששתי קבוצות התבקשו לעזוב מקום בילוי, ולאחר מכן נשמעו יריות.

סוכנו של בראן, סאול אראיזה, אישר את האירוע אך טען כי הנזק נגרם על ידי שיכורים שתקפו את הרכב לאחר שהורחקו מבר-מסעדה, וכי לשחקן לא היה כל חלק בעימות. בריאיון ל-Fox Costa Rica אמר: "לפי מה שבראן מספר לי, ואני מאמין לו, הוא היה בארוחת ערב עם חבריו והיו כמה אנשים שיכורים במסעדה שהחלו לעשות בעיות". הוא הוסיף כי בראן לא שתה ולא היה מעורב בעימות: "בסוף הוציאו את אותם אנשים מהבר, כבר שיכורים וכועסים, והם ירו לעבר הרכב של בראן. הוא עצוב ומאוכזב, וזה לא משהו שממלא אותו בגאווה. הוא עשה את הטעות של להיות במקום הלא נכון בזמן הלא נכון".

בנוסף להרחקתם מהמשחק מול אנגליה, בראן וורגאס הושעו גם מקבוצתם LD אל אחואלנסה. המועדון מסר: "לאחר ניתוח מעמיק של האירועים האחרונים ובהתאם לעקרונות המנחים את המוסד, התקבלה ההחלטה להפריד באופן מיידי את השחקנים אלחנדרו בראן וקנת' ורגאס מהארגון". לגבי בראן נזכיר כי במרץ האחרון תועד כשהוא אזוק לאחר עימות מדווח עם המשטרה. בהמשך פרסם הצהרה בה הודה כי המשטרה הוזעקה בעקבות הפרת רעש בבניין דירות פרטי. תמונות שלו ושל ורגאס בבר שעות לפני כן פורסמו גם הן, והשניים נענשו.

נבחרת קוסטה ריקה לא הצליחה להעפיל למונדיאל הקרוב, לאחר שסיימה במקום השלישי בבית המוקדמות שלה, מאחורי האיטי והונדורס. עם זאת, היא השתתפה בשלושת המונדיאלים הקודמים ואף הגיעה לרבע גמר מונדיאל 2014, אז הודחה בבעיטות עונשין מול הולנד.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי