על פי דיווחים בברזיל, החשש סביב מצבו הרפואי של ניימאר גובר, כאשר בהתאחדות הברזילאית חושדים שהפציעה חמורה יותר מכפי שסנטוס הציגה תחילה. בכמה כלי תקשורת במדינה, הגדילו וכתבו שבהתאחדות ממש כועסים על קבוצתו של החלוץ וטוענים שהיא הסתירה את מצבו האמיתי.
ההתאחדות הברזילאית הודיעה שניימאר סובל מפציעה בשריר התאומים וייעדר בין שבועיים לשלושה. המשמעות היא שכוכב הנבחרת יחמיץ את משחקי ההכנה למונדיאל ועלול להיעדר גם ממשחק הפתיחה מול מרוקו ב-13 ביוני.
ניימאר הגיע למחנה הנבחרת עם בצקת בשריר התאומים הימני, אבל בהתאחדות החליטו לשלוח אותו לבדיקות נוספות כבר ביום הראשון לאימונים. לצורך הגעתו נסגרה מרפאת בדיקות ואבחון במיוחד עבורו, כשהתורים של מטופלים אחרים שהיו אמורים להגיע אליה, נדחו. העובדים במקום חתמו על הסכמי סודיות כדי למנוע הדלפות או תיעוד של הכוכב.
ניימאר הגיע למרפאה אחר הצהריים, בזמן ששאר שחקני הנבחרת עלו לאימון הראשון עם כדור. בתחילה הוא נראה מחויך ואף התבדח עם חלק מהעובדים, אך כשעה וחצי לאחר מכן יצא מהמקום במצב רוח שונה לחלוטין. עדי ראייה סיפרו שהוא נראה מדוכדך במיוחד לאחר שיחה פרטית עם רופא הנבחרת רודריגו לסמאר. ביציאה מהמתחם הוא הסתיר את פניו בידיו ונראה מודאג מאוד.
ניימאר לא שיחק מאז 17 במאי, אז הוחלף במהלך התבוסה של סנטוס לקוריטיבה בליגה הברזילאית. אחרי המשחק הודיעה סנטוס שהכוכב סובל מפציעה בשוק ולא יוכל לשחק בתקופה הקרובה.
למרות ההצהרה של סנטוס, בהתאחדות עלה חשד שלא מדובר באמת כולה. ברשתות היא פרסמה תמונות של ניימאר מתאמן בחדר הכושר במחנה הנבחרת אבל בחדרי חדרים הוחלט לבצע בדיקות נוספות.
שחקן הכנף בן ה-34 כבר רחוק מאוד משיאו, אבל בברזיל מאוד התרגשו אחרי שקרלו אנצ'לוטי החליט לכלול אותו בסגל לגביע העולמי בארה"ב, קנדה ומקסיקו. אלא שעכשיו מצבו הפיזי גורם לחשש שהוא לא יוכל לשחק. ניימאר צפוי לפספס את משחקי ההכנה מול פנמה (31 במאי) ומצרים (6 ביוני) בגלל הפציעה, וזה דבר שפוגע גם בו וגם בנבחרת ברזיל עצמה.
מה דעתך על הכתבה?