ליאונל מסי סיים את דרכו בנבחרת ארגנטינה, ואיתו נותרה פתוחה אחת השאלות הסמליות ביותר לקראת העידן החדש: מי ילבש את החולצה מספר 10? נכון לעכשיו אין החלטה רשמית של ההתאחדות הארגנטינאית, אך מספר מועמדים כבר הוזכרו, כאשר ניקו פאס מסתמן כמוביל. לפי דיווח של ESPN ארגנטינה, ליונל סקאלוני סימן את קשר קומו כמועמד המועדף עליו לרשת את המספר – בתנאי שימשיך בתפקידו כמאמן הנבחרת. פאס בן ה-21 הפך בשנים האחרונות לאחד השחקנים הצעירים הבולטים בארגנטינה, וב-ESPN תיארו אותו כאחד משחקני העתיד של הנבחרת. הוא גם בולט מאוד בקומו, כשכל משחק ההתקפה של הקבוצה עובר במידה רבה דרכו.
פאס הוא לא האפשרות היחידה. לפי דיווח של "Agencia Noticias Argentinas", ארבעת השמות המרכזיים שעלו הם פאס, תיאגו אלמדה, חוליאן אלברס ולאוטרו מרטינס – כולם שחקנים שהיו חלק מסגל ארגנטינה במונדיאל 2026. אלמדה הוא מועמד טבעי בשל תפקידו ההתקפי והיצירתי, בעוד אלברס ולאוטרו מביאים איתם מעמד, ניסיון ומשקל מקצועי רב יותר בנבחרת. לאוטרו אף לובש את החולצה מספר 10 באינטר, כך שמבחינתו המספר אינו זר. לפי אותו דיווח, אלכסיס מקאליסטר הוזכר אף הוא כאפשרות בשל מעמדו וניסיונו, בעוד פרנקו מסטנטואונו מחזיק ביתרון מסוג אחר: הוא כבר לבש את ה-10 של ארגנטינה במשחק שבו מסי נעדר, מול אקוודור בספטמבר 2025.
לכל אחד מהמועמדים יש סיבה אחרת לקבל את הכבוד. פאס מייצג אולי יותר מכל את חילופי הדורות ואת היצירתיות שמסי השאיר אחריו; אלמדה הוא שחקן התקפי שכבר השתלב במערך של סקאלוני; אלברס הוא אחד הכוכבים הבולטים של הדור החדש; לאוטרו מרטינס הוא מהוותיקים והבכירים בחדר ההלבשה; ומקאליסטר מביא איתו ניסיון, תארים ומעמד מרכזי בדור שצמח לצד מסי. עם זאת, נכון לעכשיו, פאס הוא השם שקיבל את החיזוק המשמעותי ביותר בדיווח של ESPN, ולכן הוא המועמד המוביל – אם סקאלוני יישאר על הקווים.
אבל יש גם אפשרות שאיש לא ילבש את המספר. לאחר פרישתו של מסי, אוהדים ארגנטינאים החלו לדרוש ברשתות החברתיות שהחולצה מספר 10 תופרש לצמיתות. ב-"TyC Sports" דווח כי הדרישה הפכה לנושא מרכזי בקרב האוהדים, ובמקביל נפתחה עצומה הקוראת להתאחדות הארגנטינאית להוציא את המספר משימוש. נכון לעכשיו מדובר ביוזמת אוהדים בלבד, ולא בהחלטה של ההתאחדות.
ה-AFA עצמה לא הודיעה על הפרשת המספר, ובמקום זאת בחרה להדגיש את הקשר ההיסטורי בין מסי ל-10. בהודעת הפרידה הרשמית מהקפטן נכתב: "החולצה מספר 10 תישאר לעד קשורה לשמך", אך ההתאחדות לא הודיעה כי היא מתכוונת להוציא אותה משימוש. למעשה, הניסוח של ההתאחדות משאיר את הדלת פתוחה לכך שהמספר ימשיך ויעבור לדור הבא.
והסיבה לכך שהפרשת המספר 10 אינה פשוטה קשורה גם להיסטוריה. אחרי פרישתו של דייגו מראדונה, ה-AFA החליטה ב-2001 להוציא את המספר משימוש לכבודו, ואף ניסתה לעשות זאת לקראת מונדיאל 2002. לפי הדיווחים מאותה תקופה, ההתאחדות הגישה לפיפ"א רשימת סגל של 23 שחקנים שבה המספרים נעו מ-1 עד 24, כאשר ה-10 הושמט והמספר 24 הוקצה לרוברטו בונאנו. אלא שפיפ"א דחתה את הבקשה ודרשה שהמספרים יהיו רציפים מ-1 עד 23. ארגנטינה נאלצה לשנות את הרשימה, ובסופו של דבר רוברטו בונאנו קיבל את ה-23 ואריאל אורטגה, שלפני כן שובץ עם 23, קיבל את ה-10.
לכן גם הפעם, לפחות בטורנירים רשמיים, הפרשת המספר אינה אפשרית בפשטות. לפי "Infobae", התקנון של התחרויות הבינלאומיות המרכזיות מחייב מספור רציף בסגלים, ולכן אם ארגנטינה תרצה להשתתף בטורניר רשמי, המספר 10 יצטרך להיות משויך לשחקן. ההתאחדות יכולה כמובן לבחור שלא להעניק אותו במשחקים מסוימים, אבל לא ניתן פשוט למחוק את המספר מסגל של טורניר תחת התקנות הנוכחיות.
ובתוך כל הסיפור הזה יש חיבור מרגש במיוחד: פבלו איימאר היה האליל של מסי בילדותו. פיפ"א ציינה כי כבר בגיל 12 או 13 מסי חלם להיות מקצוען וללכת בדרכו של איימאר, שהיה אז אחד הכוכבים הגדולים של ריבר פלייט ולבש את ה-10 במועדון. איימאר עצמו סיפר לפיפ"א: "המחשבה שהייתי האליל של מסי ממלאת אותי בגאווה". בהמשך הם גם שיחקו יחד בנבחרת, כולל במונדיאל 2006 ובקופה אמריקה 2007. באופן סמלי במיוחד, איימאר עצמו לבש את ה-10 של ארגנטינה בגביע הקונפדרציות ב-2005.
לפני שמסי הפך לבעלים הקבוע של החולצה, היא עברה בין כמה מהשמות הגדולים בכדורגל הארגנטינאי. אריאל "אל בוריטו" אורטגה היה החוליה המרכזית בין מראדונה למסי והפך לאחד המזוהים ביותר עם המספר; חואן רומן ריקלמה היה ה-10 הבולט של הנבחרת במונדיאל 2006 ובקופה אמריקה 2007; וגם פבלו איימאר, אנדרס ד'אלסנדרו ושחקנים נוספים לבשו אותה בתקופות שונות. ב-2006, למשל, ריקלמה היה ה-10 בעוד מסי שיחק עם המספר 19 – ורק ב-2009, לאחר עזיבתו של ריקלמה, קיבל מסי את החולצה באופן קבוע.
מבחינת מספר ההופעות עם החולצה מספר 10 של ארגנטינה, הפער עצום: ליאונל מסי – 155 משחקים, דייגו מראדונה – 85, אריאל אורטגה – 59 וחואן רומן ריקלמה – 29. מאחורי הרביעייה הזו נמצאים שחקנים רבים שקיבלו את החולצה למספר משחקים או אפילו למשחק בודד. כך או כך, מי שיקבל אותה עכשיו לא רק ילבש מספר – הוא ייכנס לרצף שהתחיל עם מריו קמפס ומראדונה, עבר דרך אורטגה, איימאר וריקלמה, והגיע לשיאו עם מסי.
מה דעתך על הכתבה?