יחליפו את פליק בעתיד? אגדות ברצלונה החלו בקורס אימון משותף

בלם נבחרת ספרד לשעבר והבעלים של אנדורה לומד בקורס שיאפשר לו לקבל רישיון אימון החל מ-2027. לצדו משתתפים גם כמה מהשחקנים הגדולים מהתקופה הזוהרת ביותר של אלופת ספרד

קבוצות: ברצלונה
(גודל טקסט)

ג'רארד פיקה מתקרב לצעד הבא בקריירה שלו, והפעם מחוץ לכר הדשא. לפי דיווח ב"אס", כוכב ברצלונה לשעבר לומד בקורס הכשרת מאמנים של התאחדות הכדורגל של אנדורה, במטרה לקבל את הרישיון הנדרש ולהשתלב בעתיד באימון קבוצת כדורגל. על פי הדיווח, החל מ-2027 הוא יוכל לקבל את ההסמכה שתאפשר לו לעשות את הצעד.

בינתיים, פיקה כבר מעורב באופן פעיל בנעשה באנדורה מליגת המשנה בספרד, שבה הוא בעל המניות העיקרי. הוא נוכח בהתנהלות היומיומית של הקבוצה, נפגש עם הצוות המקצועי בראשות המאמן קרלס מאנסו ומשוחח עם השחקנים. הוא אף מעורב בקבלת החלטות הנוגעות לקבוצה הראשונה, אך נכון לעכשיו הוא עושה זאת מחוץ לקווים, בין היתר משום שעדיין אין ברשותו רישיון אימון.

ביום שני האחרון נצפה פיקה ביציעי האצטדיון הלאומי במשחק בין נבחרות הנשים של אנדורה ואיי פארו, שהסתיים בניצחון 1:2 של האנדוריות. הוא הגיע במסגרת המפגשים המעשיים של הקורס, שבו משתתפים גם כמה שמות מוכרים נוספים מעולם הכדורגל: סרחיו בוסקטס, עוזרו של ז'וליאנו בלטי בקבוצת המילואים של ברצלונה, קרלס פויול, תיאגו אלקנטרה, ששימש בעבר כעוזרו של האנזי פליק, סנטי קאסורלה, חאבי מרטינס ואיאגו ארררין.

הקורס כולל 580 שעות לימוד, מהן 176 שעות של שיעורים פרונטליים, 304 שעות של התנסות מעשית ולמידה המבוססת על מצבים מהשטח, ו-100 שעות של עבודה עצמאית. ההכשרה תימשך עד יוני 2027, ותכלול מבחנים עיוניים ומעשיים, הערכות שוטפות ופרויקט מסכם. עלותה עומדת על 4,000 יורו, והמחזור הראשון הוגבל ל-20 משתתפים לכל היותר.

כדי להתקבל, המועמדים נדרשו להוכיח ששיחקו לפחות שבע עונות מלאות בליגה הבכירה של התאחדות החברה באופ"א או בפיפ"א. התנאי מאפשר להם לדלג על דרגת UEFA C, הרמה הבסיסית במסלול הכשרת המאמנים. לאחר שישלימו את הקורס בהצלחה, הם יוכלו לאמן בליגה הבכירה באנדורה ובמסגרות בינלאומיות נוספות המכירות ברישיונות הללו. עבור פיקה, שעוד לפני קבלת ההסמכה כבר מעורב בנעשה באנדורה, הדרך אל הספסל עשויה להיות קצרה מתמיד.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי