המחזור השמיני ביורוליג יצא לדרך הערב (חמישי) עם ניצחונה של אלופת המפעל, אנאדולו אפס, על ברצלונה. לאחר מכן חגגה ריאל מדריד מול אלבה ברלין, אולימפיאקוס הרשימה גם מול באיירן מינכן והכוכב האדום בלגרד התאוששה מול ולירבאן, בבכורה של דושקו איבנוביץ'.
ברצלונה נעצרה. היגינס מול בריאנט | GettyImages, Seskim Photo/MB Media
אנאדולו אפס – ברצלונה 86:96
אלופת אירופה שפתחה את העונה בצורה מזעזעת סוף סוף סיפקה ניצחון גדול, קטעה רצף של שלושה הפסדים וגם את רצף הניצחונות של היריבה (שלושה). הקטלאנים דווקא פתחו טוב יותר, אך האלופה המכהנת נטלה את ההובלה ברבע השני, בזכות יכולת מצוינת מחוץ לקשת, ובתחילת הרבע השלישי עלתה ל-41:50. ברבע השלישי הפער צמח ל-57:71, ומשם בארסה נטולת ניקולה מירוטיץ' וקייל קיוריק כבר לא חזרה. וויל קלייברן (24 נקודות) ו-ואסילי מיציץ' (22) בלטו אלייז'ה בריאנט הוסיף 16. מנגד, 28 של ניקולס לפברוביטולה לא הספיקו למפסידה, שקיבלה גם 18 מסרטאץ' סאנלי.
פתח היטב. איבנוביץ' | אימג'בנק GettyImages, Nikola Krstic/MB Media
הכוכב האדום בלגרד – וילרבאן 67:71
דושקו אינוביץ' חגג ניצחון בבכורה שלו על הקווים, בסיומו של משחק הפכפך למדי. ניקולה איבנוביץ' הצטיין עם 16 נקודות, לוקה וילדוסה הוסיף 12. הצרפתים קיבלו 16 נקודות מדייויד לייטי ו-14 מצ'ארלס קהודי.
ימשיכו עם פתיחת העונה הטובה? סלוקאס | אימג'בנק GettyImages, Sonia Canada
באיירן מינכן – אולימפיאקוס 82:71
היוונים שחזרו לנצח בשבוע שעבר המשיכו במומנטום ושמרו על המקום השני בטבלה, במשחק הפכפך למדי. את הרבע הראשון סיימו ביתרון מבטיח של 11:27, הבווארים חזרו ברבע השני, אך המארחת ברחה מחדש בשלישי וסגרה עניין. סאשה וזנקוב המשיך את פתיחת העונה הנפלאה שלו עם 20 נקודות (10 מ-10 מהעונשין) ו-13 ריבאונדים (43 נקודות מדד), מוסטפה פאל הוסיף 16. אוגניין ירמאץ סיים עם 12 בצד השני.
הצגה של וירטוס. תאודוסיץ' | אימג'בנק GettyImages, Roberto Finizio
וירטוס בולוניה – ולנסיה 59:89
האיטלקים חגגו במפגש הראשון אי פעם בין שני המועדונים ביורוליג, ובשחזור חצי גמר היורוקאפ מאשתקד – ועוד איך חגגו. וירטוס הוליכה מהפתיחה (בזכות רבע ראשון אדיר של 8:24) ועד הסיום, והיא ממשיכה להתאושש מפתיחת העונה החלשה. ולנסיה, מנגד, נעצרת אחרי שלושה ניצחונות רצופים. ג'ורדן מיקי סיים כקלע המוביל עם 16 נקודות, אייזיה קורדינייר הוסיף 15. מילוש תאודוסיץ' אמנם סיים ללא נקודות, אך הוסיף 5 ריבאונדים ו-6 אסיסטים ב-14 דקות. לוולנסיה, שקלעה 6 מ-36 (!) מחוץ לקשת, קלע רק שחקן אחד בספרות כפולות – כריס ג'ונס, עם 10.
ניצחון קליל לבלאנקוס, מול הקבוצה לה לא הפסידו מאז 1999. המארחים דהרו במחצית הראשונה, במהלכה צלפו 53 נקודות וירדו לחדרי ההלבשה ביתרון מבטיח של 37:53, וכבר לא הביטו לאחור. אלבה עם הפסד חמישי ברציפות ביורוליג. תמיר בלאט סיים עם 6 נקודות (0 מ-3 ל-2, 2 מ-5 ל-3), 3 אסיסטים ו-5 איבודים ב-23 דקות, יובל זוסמן הוסיף 6 נקודות משלו (2 מ-4 ל-2, 0 מ-2 ל-3), 4 ריבאונדים ו-2 אסיסטים ב-20 דקות. ונסן פוארייה קלע 19 נקודות לבלאנקוס, שקיבלו גם 13 מסרחיו רודריגס.