בטעם טוב: נבחרת הנוער ניצחה את טורקיה וסיימה שביעית

play
נבחרת הנוער | פיב"א
דאבל דריבל עונה ראשונה פרק 61 01:09:44

החבורה של זילברשטיין מחקה פיגור של תשע נקודות עם רבע אחרון מצוין וניצחה 79:85. מוסיס בלט עם 26 נקודות, אורלנד הוסיף 20 ו-10 אסיסטים

(גודל טקסט)

נבחרת הנוער סיימה היום (ראשון) את אליפות אירופה עד גיל 18 במקום השביעי, בזכות ניצחון 79:85 על טורקיה במשחקי הדירוג. כל זאת יממה אחרי שהובסה בידי יוון ולא הצליחה להעפיל למשחק על המקום החמישי, שהמנצחת בו תצטרף לארבע הראשונות ותעפיל לאליפות העולם.

ישראל פתחה טוב יותר וסיימה את הרבע הראשון ביתרון 14:20, אחרי ששלשות של דיוויד מוסיס וליאור הרשקו העבירו את היתרון לצד הכחול-לבן וארבע נקודות רצופות של רום סטולר הגדילו את הפער. אלא שברבע השני טורקיה ניצלה איבודי כדור וטעויות בהגנה הישראלית, יצאה לריצת 0:9 והפכה את התוצאה. עומרי אורלנד ניסה להשאיר את ישראל קרובה עם שש נקודות רצופות, אבל הטורקים ירדו להפסקה ביתרון 35:40.

עומרי אורלנד שחקן נבחרת הנוער של ישראל
אורלנד שמר את ישראל במשחק | אתר רשמי, FIBA
דיוויד מוסיס שחקן נבחרת הנוער של ישראל
מוסיס שוב הצטיין | אתר רשמי, FIBA

אורלנד המשיך להוביל את הנבחרת גם בפתיחת המחצית השנייה, ושלשה שלו יחד עם סל של מוסיס קבעו שוויון 44:44. טורקיה הגיבה בריצת 2:11, חזרה לשלוט במשחק ועלתה ליתרון השיא שלה, 48:57. ישראל לא הצליחה לצמצם משמעותית עד לסיום הרבע השלישי, שבו פיגרה 56:65.

הרבע האחרון כבר היה שייך לנבחרת של נדב זילברשטיין. סטולר ומוסיס פתחו אותו בריצת 0:5, הרשקו צימק בשלשה ומוסיס השווה ל-68:68. אורלנד השלים את המהפך עם שלשה, ובהמשך הוא ומוסיס השתלטו על הדקות המכריעות. השניים קלעו 17 מ-19 הנקודות האחרונות של ישראל, שניצחה את הרבע 14:29 והשלימה את הקאמבק בדרך ל-79:85.

מוסיס הוביל את ישראל עם 26 נקודות ותשעה ריבאונדים. אורלנד, שמילא את מקומו של אביב ארונוב החולה, סיים עם 20 נקודות ועשרה אסיסטים. סטולר הוסיף 17 נקודות, הרשקו תרם 13 נקודות ושמונה ריבאונדים, ואביב ארונוב לא שותף.

קלעו לישראל: דיוויד מוסיס (9 ריבאונדים) 26 נק', עומרי אורלנד (10 אסיסטים) 20 נק', רום סטולר (7/8 מקו העונשין) 17 נק', ליאור הרשקו (3/6 ל-3) 13 נק', אמיתי עזריאל 4 נק', אורן טרושקין (6 ריבאונדים ו-2 חסימות) 3 נק', ארבל לחמנוביץ' ונועם אקשטיין נק' כ"א.

עוד באותו נושא: נבחרת הנוער בכדורסל

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי