הפועל העמק עלתה הערב (חמישי) למשחק הבית שלה מול מכבי תל אביב ללא אף שחקן ישראלי בשל השביתה, ואפילו ללא שחקני נוער. על כן, חמשת השחקנים הזרים של הקבוצה חילקו ביניהם את הדקות וסיפקו פייט, אולם בסופו של דבר העייפות הכריעה אותם והם הפסידו 98:88 למוליכת הטבלה. ניק אונגנדה נפצע חמש דקות לסיום והותיר את המארחת עם ארבעה שחקנים בלבד על הפרקט.
אצל עודד קטש, רומן סורקין, תמיר בלאט וגור לביא הצטרפו לשביתה, בעוד ג'ון דיברתולומאו, וויל ריימן ואורן סהר לקחו חלק בהתמודדות. הצהובים נקלעו לפיגור דו-ספרתי מוקדם, אך חזרו ממנו עם מבול שלשות ועשו צעד נוסף אל עבר הבטחת פסגת הטבלה לפני הפלייאוף.
סטטיסטיקה
קלעו להפועל העמק: קיילר אדוארדס 39 (6 מ-11 ל-3), מקס ברוקס 16, ברנדון ג'ונסון 15, קמרון הנרי 9, 8 ריבאונדים ו-6 אסיסטים, ניק אונגנדה 9.
קלעו למכבי תל אביב: איפה לונדברג 21, אושיי בריסט 16, זאק הנקינס 14, ג'ון דיברתולומאו 11, וויל ריימן 11 ו-9 ריבאונדים, ג'יילן הורד 7 ו-13 ריבאונדים, אורן סהר 7.
מהלך המשחק
רבע 1:
המארחת פתחה היטב ועלתה ל-0:7 מהיר, ריצת 0:8 בניצוחם של קיילר אדוארדס וברנדון ג'ונסון הגדילה את היתרון ל-6:18. איפה לונדברג צלף שלשה שלישית וצימק ל-18:15 כחלק מריצת 0:9, אדוארדס המשיך את יכולתו המצוינת אך הצהובים המשיכו להפגיז מחוץ לקשת ובתום הרבע הראשון זה 26:27 לעמק. מכבי תל אביב סיימה אותו עם נתונים חריגים: 8 מ-14 ל-3, לצד 1 מ-10 ל-2.
רבע 2:
אורן סהר הצטרף לחגיגת השלשות עם הצליפה העשירית של הצהובים, בדרך ל-31:34. ג'ונסון ביצע עבירה שלישית (נזכיר: לעמק אין שחקני ספסל), אדוארדס נפצע בשריר הירך האחורי אך נותר על הפרקט. ריימן המשיך במומנטום של המוליכה מול העמק התשושה בדרך ל-36:49, ובתום המחצית הראשונה זה 40:52 לצהובים, שצלפו 12 שלשות וקיבלו 13 נקודות מלונדברג. אדוארדס קלע 14 מנגד.
רבע 3:
אדוארדס המצוין צלף שלשה והוריד ל-56:48, בריסט מיד ענה בשלשה משלו, קמרון הנרי דייק גם כן וצימק ל-61:54. הורד סייע לצהובים לברוח מחדש ל-54:69 עם ריצת 0:8, אורן סהר קלע על הבאזר ובתום הרבע השלישי זה 62:79 לאורחת.
רבע 4:
סהר המשיך במומנטום והפער צמח ל-62:83, הנרי נפגע ואברהמי רצה להוריד אותו לספסל ולהישאר עם ארבעה שחקנים בלבד – אך האמריקאי בחר להישאר. לאחר מכן נפצע ניק אונגנדה, ירד לספסל והותיר את העמק עם ארבעה שחקנים, כחמש דקות לסיום. בתגובה, עודד קטש הורה לשחקניו לשחק עם ארבעה שחקנים בלבד בהתקפה, כשאחד כל פעם נותר על קו האמצע. זה אפשר לעמק לצמק, ובסיום זה 88:98 למכבי תל אביב.
מה דעתך על הכתבה?