Sport1 Banner

ואיזה מסכנים האוהדים: מכבי תל אביב עלתה ל-0:1 בחצי הגמר

מול יציעים ריקים בהיכל מנורה, סיפקה מכבי תל אביב משחק התקפה מרשים, ניצחה 93:107 את חולון ועלתה ל-0:1 בחצי הגמר, שתי הקבוצות שברו שיא שלשות משותף בפלייאוף. לונדברג (21 נקודות), סורקין (21) ובלאט (20) התעלו בהיעדרו של ווקר, גרין ג'וניור (21) בלט מנגד

(גודל טקסט)

אחרי הבלגן הגדול אמש (ראשון), חצי גמר הפלייאוף נמשך הערב בהיכל מנורה – והפעם המשחק הראשון גם הגיע לסיומו, כשמכבי תל אביב ניצחה את הפועל חולון 93:107 ועלתה ל-0:1. המשחק השני בסדרה ייערך מחרתיים בחולון.

שתי הקבוצות התייצבו באולם – ללא קהל וגם ללא לוני ווקר, שהחרים את ההתמודדות על רקע חששות השחקנים הזרים של הצהובים. אושיי בריסט התלבש אך לא שותף, כשגם ג'ימי קלארק נעדר אצל עודד קטש. המאמן הצהוב ראה את קבוצתו בורחת ליתרון דו-ספרתי ברבע השני, האורחת חזרה אך תמיר בלאט (שיא קריירה בפלייאוף גם בנקודות עם 20 וגם באסיסטים עם 12), איפה לונדברג, רומן סורקין וג'יילן הורד דאגו לסגור עניין.

על אף האווירה המנומנמת, שתי הקבוצות סיפקו משחק התקפי מלהיב מאוד וקבעו שיא שלשות משותף למשחק פלייאוף בליגת העל – 30 (השיא הקודם, 28, נקבע ב-2023 – גם כן במשחק בין חולון ומכבי תל אביב).

שחקן מכבי תל אביב איפה לונדברג מול שחקן הפועל חולון יאיר קרביץ
שחקן מכבי תל אביב איפה לונדברג מול שחקן הפועל חולון יאיר קרביץ | אתר רשמי, ליגת ווינר סל, עודד קרני
שחקן הפועל חולון דארין גרין ג'וניור מול שחקן מכבי תל אביב וויל ריימן
| אתר רשמי, ליגת ווינר סל, עודד קרני

מהלך המשחק

רבע 1:

מכבי תל אביב פתחה עם איפה לונדברג, ג'ון דיברתולומאו, וויל ריימן, ג'יילן הורד ורומן סורקין, בעוד חולון העלתה את דארין גרין ג'וניור, יאיר קרביץ, קוויון טיילור, עידן זלמנסון ואדאמה סאנוגו, שקלע 7 מ-10 הנקודות הראשונות של קבוצתו. קרביץ מסר חמישה אסיסטים תוך ארבע דקות, האורחת עלתה ל-13:17 ואז ל-14:19 דרך נתנאל ארצי. תמיר בלאט, דיברתולומאו וסורקין הפכו ל-19:25 עם ריצת 0:11, לונדברג צלף שלשה ובתום הרבע הראשון זה 23:30 למכבי תל אביב.

שחקן מכבי תל אביב תמיר בלאט
| אתר רשמי, ליגת ווינר סל, עודד קרני

רבע 2:

בלאט המשיך בשלו והגיע ל-12 נקודות ב-7 דקות, סורקין הצטרף וקבע יתרון שיא של 31:41. דיברתולומאו הגדיל ל-33:44, גרין ג'וניור וארצי הורידו ל-48:42, בלאט השיב את הצהובים ל-44:55, לונדברג קבע 47:60, גרין ג'וניור השיב בשתי שלשות רצופות (שש בסך הכל במחצית הראשונה), ובתום 20 הדקות הראשונות זה 53:60 למארחת, שקיבלה 15 נקודות מבלאט ו-13 מסורקין ולונדברג. גרין ג'וניור הגיע ל-18 מנגד, ארצי ל-12. 113 הנקודות המשותפות שקלעו השתיים – הכי הרבה בעידן הרבעים בפלייאוף הישראלי.

שחקן הפועל חולון נתנאל ארצי מול שחקן מכבי תל אביב ג'ון דיברתולומאו
| אתר רשמי, ליגת ווינר סל, עודד קרני

רבע 3:

טיילור צלף שתי שלשות רצופות וצימק ל-60:59, הצהובים השיבו בריצת 0:9 דרך סורקין והורד בדרך ל-59:69. זאק הנקינס קבע 61:73, סאנוגו קלע שבע נקודות רצופות והוריד ל-75:68, ובתום הרבע השלישי זה 72:79 למכבי תל אביב.

שחקן מכבי תל אביב רומן סורקין מול שחקן הפועל חולון עידן זלמנסון
| אתר רשמי, ליגת ווינר סל, עודד קרני

רבע 4:

לונדברג המשיך את הערב המוצלח שלו עם שלשה שקבעה 76:84, בלאט הצטרף וקבע 80:92, טיילור הוריד ל-92:86, לפני שסורקין והורד השיבו את הצהובים ל-86:100, 2:40 דקות לסיום. משם חולון כבר לא חזרה, וזה נגמר ב-93:107 למכבי תל אביב, אחרי עימות קל בין סאנוגו והנקינס.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי